Over HF

Informatie over Holland Festival.

Wij geloven dat kunst een wezenlijk en onmisbaar bestanddeel van het leven vormt of zou moeten vormen. Om haar intrinsieke kracht en waarde als ‘kunst om de kunst’, maar ook omdat kunst mens- en wereldbeelden kan tonen die onze blik veranderen en verrijken.

Kunstenaars die wij uitnodigen, werken internationaal, overschrijden vaak de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines, schuwen het grote gebaar niet en staan middenin de maatschappij. Naast het presenteren van grote namen zoals Igor Stravinsky en Karlheinz Stockhausen, Robert Wilson en Fairouz, is het festival er op gericht om de nieuwe sterren te presenteren. In de afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld Simon Stone, Christiane Jatahy en Joël Pommerat. In 2017 introduceert het festival in Nederland: het Stanislavsky Electrotheatre, collectief Saint Genet met regisseur Derrick Ryan Claude Mitchell, beeldend kunstenaar/choreograaf Dimitris Papaioannou, choreografen José Vidal en Reggie (Reg Roc) Gray, filmmaker Bouchra Khalili, collectief åyr en poppenspeler Dan Hurlin.

Het Holland Festival zorgt voor onvergetelijke ervaringen, en toont via de verbeelding van de kunstenaars een glimp van wat of hoe de wereld is en zou kunnen zijn. Het festival biedt ‘serious pleasure’ aan een nieuwsgierig, breed en divers publiek.

RAAD VAN TOEZICHT
Martijn Sanders, voorzitter
Gert-Jan van den Bergh
Mavis Carrilho
Ben Noteboom
Jet de Ranitz
Tom de Swaan

DIRECTIE
Ruth Mackenzie, artistiek directeur
Annet Lekkerkerker, zakelijk directeur


PROGRAMMERING
Annemieke Keurentjes, programmeur theater & dans
Jochem Valkenburg, programmeur muziek en muziektheater
Ravian van den Hil, assistent programmeur

COMMUNICATIE & MARKETING
Norbert Bode, hoofd
Erna Theys
Gertjan Pruim
Jill Pisters
Laura Reijnders, perschef
Vincent Kouters, tekstschrijver
Runa Stam, ticketingcoördinator
Anne-Fleur Huiskamp
Nicolien Karskens
Henny Knap-Go, archivaris
Iris Istha, stagiaire


DEVELOPMENT
Leonie Kruizenga, hoofd
Esther van der Veldt
Nicole Mooij

PRODUCTIE
Han van Poucke, hoofd
Sigi Giesler, projectcoördinator aus LICHT
Ad van der Koog
Floortje Halters
Djoere de Jong
Hidde Bisschop
Hans Oosterhaven
Sarah Faye van der Ploeg
Janneke den Engelsen
Stephan van Steenveldt
Daniel Kuipers
Dymphey Tese
Petra van Henten
Ellen Tjon A Meeuw
Anne-Marie Geldhof
Jelle Oudhof
Peter Poel
Jill Nieuwland, stagiaire 


TECHNISCHE PRODUCTIE
Peter Romkema, coördinator
Tiedo Wilschut

FINANCIËN
Servaas Hensen, hoofd
Ingrid Baltus
Ellen Bijsterbosch

BUREAUMANAGEMENT
Rianne Meehan, directiesecretaresse 
Lara ter Braak

Martijn Sanders, voorzitter
Martijn Sanders was tot 2006 directeur van het Concertgebouw Amsterdam en is sindsdien als adviseur en/of toezichthouder betrokken bij diverse bedrijven en instellingen. Op 11 maart 2009 is Martijn Sanders benoemd tot voorzitter van het bestuur, nu Raad van Toezicht, van Stichting Holland Festival. De voorzitter van de Raad van Toezicht is tevens voorzitter van de Board of Governors die op 3 juni 2010 is opgericht.
Naast dit voorzitterschap bekleedt Sanders ook de volgende functies: bestuursvoorzitter van de Rembrandt Vereniging, het Internationaal Franz Liszt Piano Pianoconcours; voorzitter Stichting Erasmusprijs en Intermusica, lid bestuur Armando Stichting en Gergiev Festival Rotterdam; member of the Artistic Committee of the Borletti-Buitoni Trust Foundation en lid College van Toezicht op het Auteursrecht. Sinds medio 2014 is hij tevens als senior consultant verbonden aan het bureau Wonderbird. 

Gert-Jan van den Bergh
Gert-Jan van den Bergh is oprichter van Berg Stoop & Sanders Advocaten te Amsterdam en voorzitter van het Bestuur van de Stichting Jan Pietersz.Huis. Voorheen was hij werkzaam bij Olwine Connely Chase O’Donell Wyher in New York en bij Stibbe in de praktijkgroep Intellectuele Eigendom. Daarnaast was hij Raadsheer Plaatsvervanger Hof Amsterdam, Voorzitter bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds afd. Amsterdam, lid bestuur van de Stichting Het Rembrandthuis Amsterdam, lid bestuur van het Orkest Amsterdam Sinfonietta, lid bestuur Vrienden van het Nexus Instituut en van The International Gustav Mahler Foundation. 

Mavis Carrilho
Mavis Carrilho is zelfstandig adviseur en executive coach. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring als organisatieadviseur en interim-manager in de profit- en non-profitsector. Op 10 september 2010 is Mavis Carrilho toegetreden tot bestuur/Raad van Toezicht Stichting Holland Festival. Daarnaast maakt zij deel uit van de Raad van Toezicht van het Fonds Podiumkunsten, is zij voorzitter van de Week van de Amateurkunst en penningmeester van Stichting Julius Leeft. Verder is zij commissaris bij woningcorporatie Ymere. 

Ben Noteboom
Ben Noteboom is op 11 januari 2012 benoemd tot lid van bestuur/Raad van Toezicht Stichting Holland Festival. Hij is tevens bestuurslid bij de Stichting VUmc CCA, lid van de Raad van Commissarissen van Ahold, lid van de Raad van Advies NCOI en van de Raad van Advies van Right to Play. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Prioriteit Ordina.

Jet de Ranitz
Jet de Ranitz is Voorzitter College van Bestuur, van Hogeschool Inholland. Voorheen bekleedde zij onder andere de volgende functies: Voorzitter College van Bestuur van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Zakelijk Directeur van het Nederlands Dans Theater te Den Haag en directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Tilburg University. Huidige nevenfucties zijn ondermeer: Lid Regiegroep ‘Agenda Stad’, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Voorzitter Jury Excellente Scholen, Inspectie van het Onderwijs.

Tom de Swaan
Tom de Swaan is Chairman of the Board of Directors van Zurich Insurance Group. Hij is Vice-Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke DSM N.V., Voorzitter Raad van Toezicht van het Antoni van Leeuwenhoek - Nederlands Kankerinstituut, Chairman van de Board of Trustees van het van Leer Jerusalem Institute. Hij is bovendien lid van het Bestuur cq  Raad van Toezicht van diverse culturele instellingen (Holland Festival, Liszt Concours, Erasmus Prijs). De heer de Swaan was in het verleden naast zijn professionele werkzaamheden reeds actief bestuurlijk betrokken bij vele theater-, muziek- en culturele organisaties zoals o.a. het Joods Historisch Museum, de Nederlandse Opera, het Concertgebouworkest, het Muziektheater en de Vereniging Hendrick de Keyser.

Ruth Mackenzie
Ruth Mackenzie is sinds 2014 artistiek directeur van het Holland Festival. Daarnaast is zij tevens interim CEO en Creative Diretor van The Space in London (tot eind april) en adviseur 14-18 Now, Imperial war Museum London. In Groot-Brittannië bekleedt zij de volgende nevenfuncties: voorzitter Improbable, bestuurslid Cass Foundation, lid Tate Modern Advisory Council, lid National Campaign for the Arts en lid Warwick Commission. 

Annet Lekkerkerker

Annet Lekkerkerker is sinds 1 oktober 2009 zakelijk directeur van Stichting Holland Festival. Zij is lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Muziek- en Danscentrum den Haag, bestuurslid van de Sikkens Foundation, de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en Stichting Toneelschuur/Toneelschuurproducties. Zij heeft zitting in de NTR Adviesraad en de commissie van Advies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is voorzitter van het ACI (Amsterdams overleg Culturele Instellingen).

Jaarverantwoording

Jaarverantwoordingen worden na goedkeuring van de account gepubliceerd. Aan de rechterkant van de pagina is de jaarverantwoording in PDF te openen.

Beleidsplan

Het beleidsplan 2017 - 2020 van het Holland Festival is aan de rechterzijde van de pagina in in PDF te openen.

Eerste voorstelling

De eerste voorstelling van het Holland Festival vond plaats op 15 juni 1948 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Uitgevoerd werd Pelléas et Mélisande door de Wagnervereeniging (met een geheel Franse rolbezetting)

Genres

Het Holland Festival toont klassieke en eigentijdse muziek, opera, muziektheater, klassiek en eigentijds theater, dans, multidisciplinaire theaterproducties, popmuziek, wereldmuziek, film en incidenteel presentaties van diverse beeldende kunstvormen.

Locaties / accommodaties 2014

Muziekgebouw aan 't IJ, Nationale Opera & Ballet, Stadsschouwburg Amsterdam, Westergasfabriek (Zuiveringshal West, Transformatorhuis, Gashouder), Het Concertgebouw, Koninklijk Theater Carré, Ziggo Dome, Bimhuis, Theater Bellevue, Amsterdam Roest / Van Gendthallen, Food Center Amsterdam, Looiersgracht 60, Oosterpark, DoubleTree by Hilton Hotel, Vondelpark Openluchttheater, Universiteitstheater, SPUI25 EYE, Comedy Theater in de Nes, De Nieuwe Anita, CREA, ICK-studio, passage Rijksmuseum Amsterdam.

Aantal bezoekers

Jaar  Periode

Aantal producties / voorstellingen

Aantal bezoekers  Toelichting
2015 30 mei - 23 juni  45 producties, 100 voorstellingen  69.000  
2014 1 - 29 juni

56 producties, 159 voorstellingen

115.000  inclusief 33.000 bezoekers van War Horse
2013 1 - 28 juni

47 producties, 112 voorstellingen

69.500  
2012 1 - 28 juni 52 producties, 120 voorstellingen 74.000  
2011 1 - 26 juni 52 producties, 164 voorstellingen 86.026  
2010 1 - 23 juni 53 producties, 112 voorstellingen 69.408  
2009 4 - 28 juni 39 producties, 94 voorstellingen 73.139  
2008 31 mei - 22 juni 43 producties, 93 voorstellingen 71.593  
2007 29 mei - 24 juni 42 producties, 92 voorstellingen 70.431 60-jarig jubileum
2006 2 - 25 juni 42 producties, 101 voorstellingen 65.000  
2005 1 - 26 juni 36 producties, 71 voorstellingen 65.765  
2004 4 - 27 juni 29 producties, 77 voorstellingen 95.450 incl. Amsterdam Roots Festival
2003 5 - 29 juni 36 producties, 177 voorstellingen 105.362 incl. Amsterdam Roots Festival
2002 7 - 22 juni 9 producties, 22 voorstellingen 71.054 kleine editie, incl. Amsterdam Roots Festival

Momenteel heeft het Holland Festival de volgende vacatures:

1) Medewerker financiële administratie
2) Figuranten voor En manque
3) Amateurzangers voor Ocatavia. Trepanation

1) medewerker financiële administratie

Het Holland Festival zoekt per 1 september 2017 een accurate en ervaren 

Medewerker financiële administratie

Voor minimaal 0,6 fte (22,8 uur per week)

Holland Festival toont de beste podiumkunsten van over de hele wereld. Theater, dans, muziek, opera, film en beeldende kunst. Jaarlijks in juni in Amsterdam. Het Holland Festival wordt mogelijk gemaakt met een vast team van 22 enthousiaste en bevlogen medewerkers, gevestigd in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. In deze dynamische en inspirerende werkomgeving ben je als medewerker financiële administratie verantwoordelijk voor zowel de financiële als personele en salarisadministratie. Je maakt onderdeel uit van de afdeling bedrijfsvoering, samen met twee collega’s die verantwoordelijk zijn voor het (directie-) secretariaat en bureaumanagement. Je rapporteert aan het hoofd bedrijfsvoering. 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

Boekhouding

 • Controleren en verwerken uitgaande en binnenkomende facturen
 • Voorbereiden betalingen en bewaken van de inning van openstaande debiteuren
 • Beheren van de kas
 • Boeken van bank- en kasboeken
 • Verzorgen aangiften loon- en omzetbelasting
 • (Digitale) archivering van financiële documenten
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van administratieve procedures
 • Voorbereidende handelingen ten behoeve van de jaarrekening en tussentijdse rapportages
 • Werkzaamheden met betrekking tot de aangesloten leden van de Stichting Vrienden van het Holland Festival in een aparte administratie voor leden en abonnementen

Personele- en salarisadministratie

 • Opstellen arbeidsovereenkomsten voor vast en tijdelijk personeel
 • Correcte en volledige registratie van het personeel in de administratie
 • Rapporteren en signaleren van knelpunten in de eigen personeelsregeling, pensioenregeling en wet en regelgeving
 • Vraagbaak voor het personeel inzake arbeidsvoorwaarden
 • Beheer van het (digitale) archief met de personeelsdossiers
 • Toetsen persoonlijke declaraties aan interne regelgeving en beleid
 • Contact onderhouden met het externe salarisbureau
 • Verwerken personeelsmutaties in een maandelijks overzicht
 • Bijhouden relevante ontwikkelingen op het gebied van sociale verzekeringen en loonbelasting

Jouw profiel:

Je bent een allround financieel medewerker en hebt minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van financiële en personeelsadministratie, met name op de genoemde taken en verantwoordelijkheden. Je hebt een opleiding afgerond op minimaal MBO-niveau op het gebied van financiële en personele administratie.

Je beheerst de Nederlandse en  Engelse taal uitstekend. Verder beschik je over up-to-date computervaardigheden op het gebied van MS Office (Outlook, Word en Excel), Accountview en/of Exact en CRM systemen. Je bent flexibel en servicegericht, en tegelijkertijd nauwkeurig. Voor deze functie vraagt Holland Festival van de toekomstig medewerker een VOG (verklaring omtrent gedrag). 

Wat wij bieden:

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.

Het Holland Festival heeft een eigen personeelsregeling waarbij het salaris voor deze functie, afhankelijk van ervaring en opleiding, maximaal € 3.236 bruto per maand bedraagt bij een voltijds dienstverband. De pensioenen zijn ondergebracht bij PFZW, pensioenfonds zorg & welzijn. 

Het Holland Festival streeft ernaar om als organisatie een goede afspiegeling te zijn van de divers samengestelde Nederlandse samenleving.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, herken je jezelf in het profiel en lijkt het je leuk en uitdagend om in de dynamische omgeving van het Holland Festival te werken, dan ontvangen wij graag vóór 20 juni een korte en heldere motivatiebrief met daarbij je curriculum vitae. Dit graag sturen aan [email protected] ter attentie van Servaas Hensen, hoofd bedrijfsvoering. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

2) Figuranten voor En manque

HF logo zwart - roseHolland Festival zoekt voor de voorstelling En manque van de Franse theatermaker Vincent Macaigne en Théâtre de Vidy

12 figuranten

De voorstelling wordt van 7 tot 9 juni aanstaande gepresenteerd in het Compagnietheater in Amsterdam.

De figuranten hebben op meerdere momenten in de voorstelling een belangrijke rol. Ze zingen Yesterday van The Beatles, zoenen hun mede-figuranten en gaan uit hun dak op Gangnam Style. De figuranten zijn tussen de 20 en 40 jaar. 

De figuranten zijn volledig beschikbaar op de volgende tijden:
Maandag 5 juni 14:00-22:00: repetitie*
Dinsdag 6 juni 14:00-22:00: repetitie*
Woensdag 7 juni 14:00-23:00: repetitie* + Nederlandse première
Donderdag 8 juni 19:00-23:00 2e voorstelling
Vrijdag 9 juni 19:00-23:00 3e voorstelling

* De repetitietijden zijn ruim genomen. Het kan zijn dat er later gestart / eerder gestopt wordt. 

De voorstelling duurt 1 uur en 45 minuten, zonder pauze.

Vergoeding
Er is een vergoeding van €150,- beschikbaar. Deze zal uitbetaald worden door middel van een gageverklaring. Daarnaast bieden we 2 vrijkaarten aan voor een van de voorstellingen en twee kaarten voor de Holland Festival Proms. 

Interesse of vragen?
Neem contact op met Floortje Halters, productieleider Holland Festival: 020-788 21 34 of [email protected] 

Bij aanmelding graag onderstaande gegevens meesturen.

Volledige naam – Leeftijd – Woonplaats –een recente kleurenfoto van jezelf.

meer informatie over de voorstelling En manque

3) Gezocht: 80 amateurzangers

Octavia 220X175 2Ben jij een gevorderde amateurzanger, houd je van opera en heb je altijd al willen optreden tijdens het Holland Festival? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het Holland Festival brengt op 15 en 16 juni 2017 in het Muziekgebouw aan 't IJ de wereldpremière van de opera Octavia. Trepanation. (muziek: Dmitri Koerljandski, regie: Boris Joechananov), een coproductie met het Stanislavsky Electrotheatre uit Moskou. De jonge Russische componist Dmitri Kourljandski schreef de muziek, met een belangrijke rol voor het koor. Daarvoor wil hij graag werken met enthousiaste en fitte amateurzangers. Zij kruipen in de rol van soldaat in een groot terracottaleger – uiteraard met bijpassende kostuums. 
meer informatie