Ga naar de hoofdcontent

Holland Festival x Cinetree

Gratis

Samen met het online filmplatform Cinetree presenteert het Holland Festival een serie films die een verbinding hebben met festivalvoorstellingen van dit jaar.


Deze films zijn tot en met 31 mei gratis te bekijken op Cinetree.nl/hollandfestival


Eden - Mia Hansen-Løve (Frankrijk, 2014)

Liefhebbers van elektronic dance music – en van Daft Punk in het bijzonder - komen aan hun trekken in deze Franse film die het leven volgt van een jongen die in de jaren ’90 carrière probeert te maken als DJ. Wil je zelf ook de dansvloer op en onderdeel worden van een andere wereld? Dan kun je tijdens het Holland Festival terecht bij Respublika. Regisseur, videokunstenaar en raver Łukasz Twarkowski brengt theater, technomuziek, film en beeldende kunst samen op een unieke locatie in Amsterdam.


Finlandia - Horacio Alcala (Mexico, 2021)

Deze film geeft een prachtig inkijkje in de muxe-gemeenschap. Muxes worden gezien als het 'derde geslacht' die een complexe maatschappelijk rol spelen in de cultuur van de Zapoteken, oorspronkelijke bewoners van Mexico. Met de festivalvoorstelling LEMNISKATA brengt Lukas Avendaño een poëtisch eerbetoon aan deze gemeenschap. De kunstenaar/choreograaf groeide op in de zuidelijke Mexicaanse staat Oaxaca, waar de film Finlandia zich afspeelt.


Woman at War - Benedikt Erlingsson (IJsland, 2018)

Het komische en krachtige Woman At War laat zien hoe klimaatactivist, koordirigent en toekomstige moeder Halla de strijd aangaat met energiebedrijven. De film sluit mooi aan bij de aandacht die het festival schenkt aan het vrouwelijk perspectief, ook als het aankomt op hoe we met de aarde omgaan. Zoals Drive Your Plow Over the Bones of the Dead van Simon McBurney, een sprookjesachtige thriller over activisme, mannelijke dominantie, onze relatie met dieren en de kracht van poëzie. 

data

te bekijken via Cinetree vanaf 29 april tot en met 31 mei

informatie

  • Duur voorstelling niet bekend