twee nieuwe rvt-leden

twee nieuwe rvt-leden

19 april 2023

Twee nieuwe leden zijn per 15 maart toegetreden tot de raad van toezicht van het Holland Festival: Raquel van Haver en Hendrik Jan Biemond. Samen met voorzitter Carolien Gehrels, Tom de Swaan, Astrid Helstone, Guikje Roethof en Gert-Jan van den Bergh houden zij toezicht op het bestuur van het festival.

Raquel van Haver (Bogotá, Colombia) is een Nederlandse kunstenaar en oprichter van de Passage. Ze woont en werkt in Amsterdam. In 2012 studeerde ze af aan de HKU, Fine Arts departement, in Utrecht. Solotentoonstellingen zijn onder andere Spirits of the Soil in Stedelijk Museum Amsterdam (2018) en Amo a la Reina (2020). Datzelfde jaar vormde haar werk onderdeel van de openluchttentoonstelling Holland Festival in de stad. Buitenlandse tentoonstellingen waren onder andere in Ghana, Nigeria, Duitsland, UK, Colombia en België. Van Haver werd in 2016 geselecteerd voor de Forbes 30 Under 30-lijst als aanstormend en meest invloedrijke jonge kunstenaar. Zij won in 2018 de Nederlandse Koninklijke Prijs voor Schilderkunst en in 2019 de Amsterdamprijs. 

Hendrik Jan Biemond (Maassluis, Nederland) is advocaat en partner bij advocatenkantoor Allen & Overy in Amsterdam. Hij adviseert cliënten over compliance en governance vraagstukken en doet onderzoek bij vermoedens van intergriteitsincidenten. Biemond is voormalig Officier van Justitie en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij bekleedde diverse toezichthoudende en bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties, en was in de periode 2018-2002 lid van de gemeenteraad van Amsterdam, met onder andere kunst en cultuur in zijn portefeuille.