Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré

Adres: Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam

Rolstoelplek
Let op: De zaalindeling kan door aangepaste richtlijnen anders zijn ingedeeld.
Koninklijk Theater Carré beschikt over drie rolstoelplaatsen. Kom je samen met iemand anders? Dan zijn er één of twee stoelen beschikbaar naast de rolstoelplaatsen.
•    Stalles Rij 16 plaats 9 (+ één bezoeker op stoel 11)
•    Stalles Rij 16 plaats 5 (+ twee bezoekers op stoel 1 en 3)
•    Stalles Rij 17 plaats 1 (+ één bezoeker op stoel 2, let op: deze stoel bevindt zich aan de andere kant van het gangpad)

De afmeting van het rolstoelplatform is 75x76 cm en loopt over in de vloer waardoor een langere rolstoel ook makkelijk geplaatst kan worden.
Om de theaterzaal te betreden maak je gebruik van een steile hellingbaan. Let op: de hellingbaan is erg steil. Deze heeft een stijgingspercentage van 18% en is 400 cm lang. Je kunt de theaterzaal ook via een trap betreden, hiervoor neem je vier treden. Wanneer je graag hulp krijgt bij deze hellingbaan of bij het nemen van de trap vraag dit dan gerust aan een van de theatermedewerkers. 

Het gangpad om bij de rolstoelplaatsen te komen is 90 cm breed (plaatselijk slechts 72 cm). Wij vragen daarom bij je reservering naar de afmetingen van je rolstoel. Is uw rolstoel breder dan 72 cm? Vermeld dit dan bij je reservering. We kijken dan graag met je mee naar een passende oplossing.

Rollator
Het is mogelijk om met een rollator de zaal te betreden. Vooraf aan de voorstelling zal de rollator door een medewerker buiten de zaal worden geplaatst. Na de voorstelling wordt deze weer teruggebracht naar jouw plaats. Om gemakkelijk je stoel te bereiken met de rollator, raden wij aan een stoel aan de even-zijde (rechterkant) van de Stalles te reserveren, bij voorkeur aan het zijgangpad. Om de Stalles te betreden maak je gebruik van een steile hellingbaan of een trap met vier treden. Wij assisteren je hierbij graag waar nodig.

Scootmobiels
Wanneer je met een scootmobiel naar het theater komt, kun je eventueel gebruik maken van een leenrollator of -rolstoel om naar jouw zitplaats in de zaal te gaan. Wanneer de voorstelling is afgelopen, zal een medewerker de leenrollator of -rolstoel weer naar je stoel brengen zodat je weer terug kan naar je scootmobiel. Tijdens de voorstelling parkeren wij de scootmobiel in de buurt van de theaterzaal. Het is niet mogelijk om met een scootmobiel de zaal te betreden.

Om gemakkelijk je stoel te bereiken met de rollator, raden wij aan een stoel aan de even zijde (rechterkant) van de Stalles te reserveren, bij voorkeur aan het zijgangpad.

Om de Stalles te betreden maak je gebruik van een steile hellingbaan of een trap met vier treden. Wij assisteren je hierbij graag waar nodig.

Doof en/of slechthorend
Koninklijk Theater Carré beschikt over een ringleiding. Op de avond van de voorstelling kun je de ringleiding ophalen bij onze garderobe op de begane grond. Hiervoor vragen wij € 10 borg. Wij beschikken over een ringleiding met een eenvoudige hoofdtelefoon en een ringleiding die u kunt aansluiten op uw eigen gehoorapparaat via minijack. Je kunt dan ook een eigen hoofdtelefoon meenemen die je met deze minijack kunt aansluiting op de zender van de ringleiding.  

Visuele beperking
Carré is een monumentaal pand, hierdoor zijn er bijvoorbeeld vele kleine opstapjes. Indien gewenst begeleiden wij je graag door het theater richting jouw stoel in de zaal. 

Hulphond
Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidenhonden zijn welkom in het theater. Wij adviseren hiervoor plaatsen in de Stalles aan het midden gangpad te reserveren. Hier kan je hond tijdens de voorstelling gemakkelijk naast jou plaatsnemen.

Zie ook website van Carré