Who’s talking?

Kamel Daoud, Yoeri Albrecht, in samenwerking met de Balie

Kunstenaars in gesprek over identiteit en representatie

Kunstenaars gaan met elkaar en het publiek in gesprek over identiteit en representatie: kan en mag iedereen elk verhaal vertellen? Hoe zit het met mogelijke ethische bezwaren die door verschuivende maatschappelijke verhoudingen aan de oppervlakte komen?

Regisseur Nicolas Stemann baseerde Contre-enquêtes op het boek Moussa, of de dood van een Arabier van Kamel Daoud. Daoud koos voor zijn boek het compleet afwezige perspectief van de anonieme Arabier die in het boek De Vreemdeling van Albert Camus vermoord wordt. Tijdens het maken van zijn voorstelling vroeg Stemann zich af: ‘Wie zijn wij om dit verhaal te vertellen? Wie mag deze personages spelen?’

In het Holland Festival worden in verschillende voorstellingen perspectieven belicht die in de literatuur en in de geschiedenis niet of nauwelijks zijn gehoord. Voor Who’s talking? komen schrijvers en kunstenaars, zoals onder meer Kamel Daoud zelf, bij elkaar om het, onder leiding van moderator Yoeri Albrecht, te hebben over het belang van representatie en de bijbehorende do's en don'ts.

data

ma 20 juni 20:00

prijzen

  • standaard € 12,50

taal & duur

  • Engels, Frans

  • 1 uur 30 minuten

Credits

spreker Kamel Daoud moderator Yoeri Albrecht in samenwerking met De Balie

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

HF Young Bookclub

HF Young Bookclub

Op 28 mei duikt HF Young door middel van een bookclub in de wereld van Holland Festival associate artist Nicolas Stemann en lezen we maar liefst twee boeken om de verschillende perspectieven daarin met elkaar te vergelijken: De vreemdeling - Albert Camus en Moussa, of de dood van een Arabier van Kamel Daoud.

-> meld je hier aan om deel te nemen.