Ga naar de hoofdcontent

What's Your Heaven

CocoRosie

Bianca en Sierra Casady, bekend onder de naam CocoRosie, vermengen uiteenlopende stijlen en verwijzingen, van hiphop tot folk en opera. Ze weten de pijnlijkste ervaringen om te zetten in pakkende en beeldende popsongs. De zussen zijn samen met associate artist ANOHNI, Kembra Pfahler en Johanna Constantine grondleggers van het Future Feminism kunstproject.


Met What's Your Heaven geeft CocoRosie een kijkje in hun nieuwe muzikale wereld, waarin elektronica en snaarinstrumenten hun kamerorkest vormen en ze nieuw en bekend materiaal laten horen. Ze presenteren nieuwe liedjes die de confrontatie aangaan over de veeleisende moderne werkelijkheid, en stellen vragen over de menselijke conditie, ons lot en de geschiedenis die zich herhaalt.


Ze zijn moe van de westerse trend het heilige in de natuurlijke cycli van leven en dood te ontkennen, ze zingen:

“What have we become?

Do you want to live forever?

What’s your heaven?

What is sacred?

Is earth a lost paradise?

How do we get back?

How do we get back to the garden again."


CocoRosie: 'Het heeft jaren geduurd voordat we als volwassenen werden gezien, ook al waren we begin twintig toen we begonnen. We werden in een raar hokje gestopt en gezien als kleine meisjes die verkleedpartijtjes speelden, wat vermoeiend was. Gelukkig is er de laatste vijftien jaar veel gebeurd op het gebied van bewustwording rond vrouwelijke en queer kunstenaars met verschillende standpunten. Het voelt goed om over deze dingen te praten. Het voelt goed om daar deel van uit te maken'.


interview met Bianca Casady
PROGRAMMABOEK

data

za 24 juni 2023 20:30

zo 25 juni 2023 20:30

prijzen

  • standaard incl. drankje vanaf € 34
  • CJP/student/scholier € 12
  • serieticket vanaf € 30,60

informatie

  • Engels

  • 1 uur 30 minuten (zonder pauze)

  • © CocoRosie