Veelgestelde vragen over donaties en vriendschappen

Hoe kan ik het Holland Festival steunen? 
Op deze pagina staan alle mogelijkheden. Dank voor je overweging. We kunnen je steun goed gebruiken.  

Ik wil het Holland Festival eenmalig steunen, kan dat ook? 
Ja, we zijn heel blij met elke donatie. Onderaan de homepagina vind je een donatieknop. Daarmee kan je een eenmalige donatie doen. Zelf een schenking overmaken kan ook, daarvoor staat hier alle informatie. 

Is mijn donatie aan het Holland Festival aftrekbaar van de belasting? 
Ja, het Holland Festival heeft een culturele ANBI-status. Daarom zijn giften aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Kijk hier voor meer informatie. 

Ik ben Vriend en het lukt me niet om in te loggen, wat nu? 
Als je problemen hebt met je account, neem dan contact op met Marian van Wijngaarden via kassa@hollandfestival.nl. 

Waar gaat mijn steun naartoe?  
Met je steun bieden wij makers van over de hele wereld een podium. 

Dankzij jouw steun kan het Holland Festival elk jaar iets bijzonders creëren en kunnen we voorstellingen naar Nederland halen, die hier anders niet te zien zijn, voorstellingen die de blik op de wereld verruimen en voor onvergetelijke ervaringen zorgen. Dit zijn wereld-, Europese of Nederlandse premières. Denk daarbij aan Euphoria van Julian Rosefeldt (2022), de door Ryuichi Sakamoto gecomponeerde opera TIME (2021), de installatie Fremdkörper van Boogaerdt/VanderSchoot (2021), The Just & The Blind van Marc Bamuthi Joseph, Daniel Bernard Roumain en Drew Dollaz (2020), The Head & The Load van William Kentridge (2019) of aus LICHT van Karlheinz Stockhausen (2019).

Hoe kan het dat er bij de voorverkoop voor Vrienden geen tickets meer beschikbaar zijn en bij de reguliere ticketverkoop nog wel? 
Ieder jaar wordt speciaal voor Vrienden van het Holland Festival een percentage van het aantal beschikbare plaatsen gereserveerd voor de voorverkoop. De overige plaatsen blijven altijd beschikbaar voor reguliere toeschouwers. Mocht je in de voorverkoop geen plaats kunnen bemachtigen voor een voorstelling, dan is er altijd nog een kans om tijdens de reguliere ticketverkoop een ticket te bemachtigen. Ook dan kun je gebruikmaken van je Vriendenkorting.  

Wanneer is de Vriendenvoorstelling?
De Vriendenvoorstelling dit jaar is Kein Licht op zondag 26 juni, met aansluitend een feestelijke ontvangst. Vrienden van het Holland Festival ontvangen daarvoor per e-mail een uitnodiging.

Ik ben Vriend en ik wil mijn type Vriendschap wijzigen. Hoe doe ik dat? 
Daarvoor kun je contact opnemen met Marian van Wijngaarden:
tel. 020 - 788 21 00
e-mail Marian.van.Wijngaarden@hollandfestival.nl

Kan ik tijdens het festival ook nog Vriend worden? 

Het is het hele jaar mogelijk om Vriend te worden. De vriendschap loopt per kalenderjaar. Kijk hier voor meer informatie.

Ik overweeg om het Holland Festival op te nemen in mijn testament. Hoe doe ik dat?
Bij de notaris kun je Stichting Vrienden van het Holland Festival opgeven. Meer informatie staat hier. Overweeg je een specifiek doel te benoemen? Neem dan graag contact op met Mathilde Smit, Hoofd Development, mathilde.smit@hollandfestival.nl of 020-7882118.