Ga naar de hoofdcontent

Manifest Final Day

Anne van Leeuwen, Ama Koranteng-Kumi, Gabriela Carneiro da Cunha, The All Rivers and Species Act Group, Sissel Marie Tonn, FIBER

Gratis met aanmelding

Twee inclusieve klimaatpanels en de presentatie van een manifest


Manifesto for the living in a time of extinction is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een gebouw in de stad. Tijdens de finale komt alles samen.


Op de finaledag van deze programmareeks leert het publiek de klimaatcrisis vanuit andere perspectieven bekijken tijdens twee panels. Hierna presenteert kunstenaar Anne van Leeuwen al haar bevindingen en conclusies uit acht dagen in de kas. In de vorm van een poëtisch manifest toont ze ons als stadsbewoners wat ons te doen staat om beter voor de aarde te zorgen.


Tijdens dit programma is niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar zijn ook vragen gesteld over onszelf en hoe we – op een inclusieve manier – in actie kunnen komen.


Wil je aanwezig zijn bij de Final Day? Meld je dan aan via het formulier dat te vinden is onder de ticketbutton. Na dit programma sluiten we Manifesto for the living in a time of extinction feestelijk af met een borrel van 17:00 tot 18:30.

data

za 18 juni 2022 13:30

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

informatie

  • Engels, Nederlands

  • 3 uur 30 minuten

De panels

Hoe komt het dat vrouwen - en vooral: vrouwen van kleur - wereldwijd het hardst worden getroffen door klimaatverandering, maar de minste zeggenschap hebben? Het eerste panel zoomt met drie vrouwen in op klimaatactie met een inclusief genderperspectief. Het gesprek wordt gemodereerd door oprichter & directeur van Bloei&Groei, Ama Koranteng-Kumi.


Het tweede panel gaat over 'hydrofeminisme' en artistieke maakprocessen in relatie tot water en rivieren. Water verbindt al het leven op aarde. Toch zet de mens zichzelf centraal en noemt onze planeet ‘aarde’ en niet ‘water’. In dit panel gaan vrouwelijke kunstenaars in gesprek over hun visie op onze verwevenheid met water en de manier waarop verhalen en nieuwe werelden ons helpen op weg naar een meer-dan-menselijke toekomst. Dit panel, gecureerd door FIBER festival, bestaat uit kunstenaars van The All Rivers and Species Act, Gabriela Carneiro da Cunha en Sissel Marie Tonn. Ze gaan in gesprek onder leiding van moderator Shailoh Phillips.

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Manifesto for the living in a time of extinction

Dit programma maakt deel uit van het overkoepelende programma Manifesto for the living in a time of extinction. Dit is een achtdaags programma over klimaatverandering in een kas op het dak van een parkeergarage. In het kader van dit manifest wordt niet alleen kunst gemaakt over de klimaatcrisis, maar wordt ook de vraag gesteld aan onszelf hoe we, op een inclusieve manier, in actie kunnen komen.

-> lees meer