Ga naar de hoofdcontent

Stedelijk Museum

Toegankelijkheid

  • Bij de informatiebalie kan je gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (een speciale loopfiets) lenen. Wil je een hulpmiddel reserveren? Dat kan via [email protected] of 020 5732 911. Er is een lift naar het Teijin Auditorium. De zitplaatsen in het auditorium hebben rugleuningen. Geef het aan ons door als je voor een evenement eerder het auditorium in zou willen. Je neemt hiervoor contact op via [email protected].

  • Niet van toepassing. 

  • Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 

  • Het Stedelijk Museum heeft een parkeerplaats voor bezoekers met een fysieke beperking. De parkeerplaats is op de Paulus Potterstraat 13, dat is bij de groepsentree. Deze parkeerplaats is speciaal voor bezoekers van het Stedelijk. Bekijk op de kaart. 


    In de parkeergarage Q-Park onder het Museumplein zijn twee parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking. Bekijk hier de beschikbaarheid. 


    Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart kun je gratis parkeren op bijna alle plekken in Amsterdam. Je hebt dan ook een Digitale Parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers aan Amsterdam nodig. Je vraagt deze aan bij de Gemeente Amsterdam. Let op: de aanvraag duurt 10 werkdagen. Deze parkeerkaarten zijn niet geldig in de Q-park parkeergarage. 

  • Hulphonden zijn welkom in het museum. 

  • Ondersteuners kunnen gratis het museum bezoeken. Bij de informatiebalie kan je gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (een speciale loopfiets) lenen. Wil je een hulpmiddel reserveren? Dat kan via [email protected] of 020 5732 911.