Hartwig Art Foundation en Holland Festival presenteren:

Indra's Net

Meredith Monk & Vocal Ensemble, Ensemble Academy

Meredith Monk is een levende legende die haar leven heeft gewijd aan de verkenning van de mogelijkheden van de menselijke stem. Ze vervlecht nieuwe manieren van waarneming en verlegt de grenzen van muziek, performance en visuele kunst. In haar nieuwste voorstelling Indra’s Net dompelt Monk de toeschouwer onder in een performance, geïnspireerd op een boeddhistische vertelling die de onderlinge verbondenheid van al het leven toont.

In de oude boeddhistische/hindoeïstische legende van Indra's Net spant een verlichte koning, Indra, een groot net over het universum met op elk knooppunt een oneindig veelzijdig juweel. Elk juweel is uniek, maar weerspiegelt tegelijkertijd alle andere, wat licht werpt op de onderlinge afhankelijkheid van alle levende wezens.

Voor deze wereldpremière in de Gashouder biedt Monk, samen met leden van haar buitengewone Vocal Ensemble en een veertienkoppig kamerorkest bestaande uit leden van onder andere Ensemble Academy, een samenspel van muziek, beweging en architectuur dat hemelse, aardse en menselijke dimensies uitdrukt in geluid, video en performance.

"In een wereld die zo gefragmenteerd en vol verdriet is, wil ik werk maken dat het leven en ons gevoel van verbondenheid met elkaar en alle levende wezens bevestigt." − Meredith Monk

Indra’s Net is op 23 juni de Vriendenvoorstelling van het Holland Festival 2023. Tijdens deze avond verzamelen de Vrienden van het festival, vanaf Begunstigers, zich om samen het festival te beleven, met een introductie op de voorstelling en een borrel achteraf. Zo leren de Vrienden elkaar beter kennen en bedanken wij hen voor hun betrokkenheid en steun.

Ook Vriend worden? Klik hier!

Tentoonstelling Oude Kerk najaar 2023

Om deze veelzijdige kunstenaar en de meer dan zes decennia van haar invloedrijke podiumproducties, muziek en films groots te vieren, realiseren de Oude Kerk in Amsterdam en de Hartwig Art Foundation samen in het najaar van 2023 de eerste omvangrijke tentoonstelling over Meredith Monk. De tentoonstelling toont haar muziek, notaties, partituren en tekeningen, geluidsopnames en films, en een groep immersieve installaties, die thema's en objecten van haar podiumproducties vertalen naar nieuwe ervaringen.

De tentoonstelling is een samenwerking in twee delen in de Oude Kerk en Haus der Kunst München, samen met Hartwig Art Foundation. De tentoonstelling is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Meredith Monk en The House Foundation for the Arts, New York. Meer informatie is begin 2023 te vinden op de website van de Oude Kerk en Hartwig Art Foundation.

data

vr 23 juni 20:00

za 24 juni 20:00

prijzen

 • standaard € 53
 • HF Young € 20
 • CJP/student/scholier € 12
 • serieticket € 47,70

taal & duur

 • 1 uur 15 minuten (zonder pauze)

 • Indra's Net - concertversie

  © Yvonne Portra

 • Meredith Monk, componist

  © F. Scott Schaefer

Credits

concept Meredith Monk compositie Meredith Monk regie Meredith Monk performers Paul An, Theo Bleckmann, Gideon Crevoshay, Allison Easter, Ellen Fisher, Katie Geissinger, Meredith Monk, Allison Sniffin, John Hollenbeck orkest Ensemble Academy kostuum Yoshio Yabara decorontwerp Yoshio Yabara lichtontwerp Joe Levasseur medewerker licht Dan Stearns geluidsontwerp Daniel Neumann cinematografie Ben Stechschulte projectieontwerp Jorgé Morales muzikale leiding Allison Sniffin muzikale voorbereiding Allison Sniffin orkestratie Allison Sniffin, Meredith Monk stage manager Meredith Belis productiemanager Kevin Kenkel medewerker kostuums Meredith Belis ondersteuning kostuums Jamielyn Duggan productie The House Foundation for the Arts co-opdracht Mills College met financiële steun van Hewlett 50 Arts Commissions, Hartwig Art Foundation, Haus der Kunst

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door