Ga naar de hoofdcontent

Hero

Zhang Yimou

De film Hero komt helaas te vervallen omdat de licentie voor vertoning is ingetrokken door de producent.


Chinese grootmeester Zhang Yimou filmde een epische vertelling over een naamloze krijger die drie geduchte martial arts-meesters verslaat. Score van componist Tan Dun.  

Er was eens… een Chinese koning die over héél China wilde regeren; maar er waren ook drie vermaarde krijgers in dienst van zijn vijanden die dit streven verhinderden. Dan doemt een Naamloze Krijger (Jet Li) uit de provincie op voor de poorten van de Verboden Stad. Op audiëntie bij de koning van Qin verhaalt de Naamloze van zijn epische overwinningen op Hemel, Gebroken Zwaard en Vliegende Sneeuw. 


Peperduur

Met Hero (camerawerk van Christopher Doyle) boekte Zhang Zhimou in 2022 zijn eerste grootste succes in China; eerdere titels als Raise the Red Lantern (1990) en Ju Dou (1990) vierden triomfen op de arthouse festivals in het westen, maar sloegen niet aan bij het Chinese publiek. Het peperdure, weelderig gefilmde vechtkunstdrama Hero werd door de Chinezen wel in het hart gesloten én sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor Beste buitenlandse film. 

data

wo 28 juni 2023 19:15

taal & duur

  • Mandarijn boventiteling: Nederlands

  • 1 uur 33 minuten (zonder pauze)

  • © Yimou Zhang

  • © Yimou Zhang