Drew Dollaz

Profiel

Drew Dollaz is een pionier in flexing, een uit Brooklyn afkomstige vorm van streetdance, ook wel ‘bone breaking’ genoemd, een dans waarbij ledematen ritmisch alle kanten opdraaien. Dollaz mengt flexing met andere dansvormen, zoals ballet, en creëert zo een artistiek nieuw bewegingsgenre. Zijn optreden in de MDNA World Tour van Madonna in 2012 markeerde de introductie van 'flexing' bij een groot en wereldwijd publiek. Met zijn New Yorkse collectief Next Level Squad trok hij meer dan een miljoen YouTube-views en trad hij op in shows als America’s Got Talent. 

Niet alleen met Madonna, maar ook met verschillende andere artiesten, zoals Rihanna en Skrillex, werkte Dollaz samen én met diverse grote merken als Red Bull, Sony, Aloft Hotels en Billboard. Met The Just and The Blind, dat hij tevens choreografeerde, toert Dollaz sinds de première in 2019 door de Verenigde Staten. In aanvulling op deze theaterproductie werden drie korte films gemaakt om het onderwerp van de voorstelling breder onder de aandacht te brengen. Dollaz schittert in een van deze films, About Face, die op het San Francisco Dance Film Festival in 2019 bekroond werd als beste korte dansfilm. 

Afgelopen jaar toonde Dollaz voor een enthousiast publiek van ruim 70.000 toeschouwers op het Sziget Festival in Boedapest een voorproefje van zijn nieuwste werk, dat in 2020 in première gaat, #IMPERFECT (dubbelzinnig: ‘I'm perfect’ en ‘imperfect’) met pesten als onderwerp. Dollaz richt zich bij alles wat hij doet op kunsteducatie en het in hun kracht zetten van jongeren. Hij begeleidt jonge dansers en geeft wereldwijd masterclasses.