Ga naar de hoofdcontent

Assistent Programmateam (m/v/x)

Het Holland Festival toont de transformerende kracht van de podiumkunsten die een groot en divers publiek kunnen raken, verbinden en aan het denken zetten over de wereld waarin we leven. Elk jaar in juni presenteren we in Amsterdam een samenhangend, internationaal programma door excellente makers van over de hele wereld met multidisciplinair, artistiek risicovol en grootschalig werk dat anders niet in Nederland te zien is. Het Holland Festival streeft naar een inclusieve festivalervaring waarin toegankelijkheid, veiligheid en een open gesprekscultuur centraal staan, niet alleen tijdens het festival, maar ook op de werkvloer en in de communicatie tussen medewerkers, kunstenaars, partners en andere betrokkenen.  

Sluit je aan bij ons team en draag bij aan deze inspirerende missie.

Ter ondersteuning van de afdeling Programmering zijn wij op zoek naar een

Assistent Programmateam (m/v/x) 
- fulltime-

Als Assistent van het Programmateam ben je onderdeel van de afdeling Programmering, die verantwoordelijk is voor het samenstellen van het festivalprogramma. Het gaat hier om een opleidingsplek: een functie voor bepaalde tijd met een maximale periode van 2 jaar, waarin je jezelf kunt ontwikkelen en de festivalorganisatie van binnenuit leert kennen. Profiel en motivatie zijn daarom voor ons belangrijker dan opleiding en werkervaring.

Wie zoeken we en wat ga je doen?
We zoeken iemand met een passie voor kunst, vooral voor podiumkunsten, zowel voor als achter de schermen. Je bent nieuwsgierig, volgt graag ontwikkelingen in het veld, bezoekt concerten en voorstellingen, en vindt het ook leuk om research en administratieve taken te vervullen. Je interesse strekt zich uit over alle podiumkunsten, met een bijzondere focus op muziek. Affiniteit met nachtcultuur en kennis van ontwikkelingen in populaire cultuur is een pré.

In deze rol ondersteun je het programmateam bij research naar interessante voorstellingen, makers en gezelschappen. Je filtert het aanbod, plant afspraken, voorstellingsbezoeken en reizen, en notuleert het afdelingsoverleg. Je bent een geboren organisator die orde schept door het beheren van overzichten en planningen en schakelt moeiteloos tussen korte en lange termijn.

Daarnaast verzorg je een deel van de communicatie met gezelschappen en andere relaties van de afdeling Programmering, inclusief vaste festivalonderdelen zoals Immerse en het professionals weekend. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie van gegevens over artiesten en professionele bezoekers en houdt deze up-to-date. Je bent een ambitieuze en leergierige teamspeler, sociaal vaardig en communicatief, en je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Andere talen zijn altijd handig, maar geen vereiste.

Profiel 

    • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de podiumkunsten, met een inhoudelijke focus op muziek, blijkend uit opleiding of andere activiteiten; 
    • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk (kennis van andere talen is een pré); 
    • Vaardigheid in het gebruik van Microsoft Office en databasesystemen is gewenst.

Wat bieden wij jou?

Het Holland Festival biedt je een inspirerende en levendige werkomgeving met een internationale scope. Je werkt in ons mooie kantoor in hartje Amsterdam met uitzicht over het IJ in een klein team van zeer bevlogen professionals, die allemaal hun eigen expertise inzetten om elk jaar weer een wereldwijd toonaangevend festival neer te zetten.  

Binnen de podiumkunsten bieden wij een competitief salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden (o.a. theaterbudget, personeelsregeling tickets m.b.t. het jaarlijkse festival, personeelsuitjes en maandaglunches). We hechten waarde aan jouw verdere professionele groei en faciliteren dat graag.

Interesse?
Het Holland Festival omarmt de perspectievenrijkdom die mensen met verschillende achtergronden samen te bieden hebben, en streeft ernaar als organisatie een afspiegeling te vormen van de samenleving. Mensen van alle achtergronden zijn welkom en worden aangemoedigd te solliciteren.   

Enthousiast over deze vacature? Reageer dan uiterlijk 9 juli door je motivatie en CV te uploaden via deze link.

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Sandra Teiwes door een email te sturen naar [email protected]