Vriendenbericht

Goede Vrienden van het Holland Festival,

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het Holland Festival van juni 2014 in volle gang. De programmeurs kijken en luisteren naar voorstellingen en concerten, soms gewoon achter hun bureau, via dvd of internet. Maar ook live, en dan reizen zij af naar bijvoorbeeld Hamburg, Londen, Avignon of Liverpool. Daarnaast treft u ze ook regelmatig in de Amsterdamse concertzalen en theaters. Immers het Holland Festival brengt bijzonder, prachtig, enerverend en/of spannend aanbod  dat een aanvulling is op hetgeen dat al in Amsterdam te zien en te horen is. Van belang is dus ook te weten wat er zo door het jaar heen allemaal al gebeurt in deze stad. Daarbij volgen we graag het werk van onze Amsterdamse partners.

Maar selecteren is slechts het begin, daarna begint het grote puzzelen: ‘is de productie beschikbaar in juni’, ‘waar staat ze het best’, ‘is er voldoende publiek voor’ en – nooit de leukste vraag - ‘kunnen we het betalen'. Daar zitten we nu middenin, in die puzzel. Dat is soms een beetje frustrerend, maar vooral leuk en spannend. Het Holland Festival 2014 krijgt in onze hoofden steeds meer vorm.

2014 wordt een bijzonder festivaljaar omdat het na tien edities het laatste festival onder artistieke leiding van Pierre Audi zal zijn. Het volledige programma wordt in februari bekendgemaakt, we lichten in november een tipje van de sluier op in de Decemberaanbieding, maar zeker is dat het een festival vol schoonheid, avontuur en emotie zal worden.

U weet dat uw steun voor het Holland Festival van groot belang is. Uw bijdrage stelt ons in staat om u te blijven verrassen, te blijven ontroeren en u van nieuwe culturele gespreksstof te voorzien. Dat er steeds meer Vrienden van het Holland Festival zijn is geweldig én noodzakelijk, zo blijven we in staat ons huidig artistiek niveau te handhaven en daar steeds meer mensen bij te betrekken. Maar niet alleen uw geld is voor ons van groot belang, ook uw morele steun en het feit dat u uw hoofd en uw hart openstelt voor nieuwe geluiden, nieuwe visies, verrassende wendingen en ontroerende momenten. Wij verheugen ons erop die straks weer met u te delen.

Annet Lekkerkerker & Pierre Audi