Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het Holland Festival steunen? 
Op deze pagina staan alle mogelijkheden. Dank voor je overweging, we kunnen je steun goed gebruiken.  

Ik wil het Holland Festival eenmalig steunen, kan dat ook? 
Ja, we zijn heel blij met je donatie. Onderaan iedere voorstellingspagina in het programma vind je een donatieknop waarmee je meteen een eenmalige donatie kunt doen. Zelf een schenking overmaken kan ook, daarvoor staat hier alle informatie. 

Is mijn donatie aan het Holland Festival aftrekbaar van de belasting? 
Ja, het Holland Festival heeft een culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en daarom zijn giften aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Kijk hier voor meer informatie. 

Ik ben Vriend en het lukt me niet om in te loggen, wat nu? 
Als je problemen hebt met je account, neem dan contact op met Marian van Wijngaarden via [email protected]. 

Waar gaat mijn steun naartoe?  
Met je steun bieden wij de makers van over de hele wereld een podium. 

Hoe kan het dat er bij de voorverkoop voor Vrienden geen kaarten meer beschikbaar waren en bij de reguliere kaartverkoop nog wel? 
Ieder jaar wordt speciaal voor Vrienden van het Holland Festival een percentage van het aantal beschikbare plaatsen gereserveerd voor de voorverkoop. Zo bieden we Vrienden de mogelijkheid om nog voor het reguliere publiek kaarten te kopen voor een voorstelling. Het Holland Festival wil iedereen echter de mogelijkheid bieden om podiumkunst van wereldklasse te ervaren en heeft die opdracht ook van zijn subsidienten. Daarom zal een deel van de beschikbare plaatsen altijd beschikbaar blijven voor reguliere kaartkopers. Mocht je in de voorverkoop dus geen plaats kunnen bemachtigen voor de voorstelling die op je wensenlijst staat, dan is er dus nog een kans om tijdens de reguliere kaartverkoop een kaart te bemachtigen. Ook dan kun je gebruik maken van je Vriendenkorting.  

Wanneer is de Vriendenvoorstelling dit jaar? 
Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk dit jaar een Vriendenvoorstelling te organiseren. De Vrienden die normaal gesproken een uitnodiging krijgen voor de Vriendenvoorstelling, bieden we graag als  dank voor hun steun de streams gratis aan.  

Ik ben Vriend en ik wil mijn soort Vriendschap wijzigen. Hoe doe ik dat? 
Daarvoor kun je contact opnemen met Harsono Sokromo, medewerker Development, via [email protected] 

Wat biedt het Holland Festival aan Vrienden nu veel fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn? 
Vrienden van het Holland Festival zijn als eerste op de hoogte van het programma en kunnen met voorrang en korting kaarten bestellen voor het festival. En in de aanloop naar het festival organiseren we verschillende online Talks waarin je de deelnemende artiesten en hun gedachtegoed (beter) leert kennen. 

Kan ik tijdens het festival ook nog Vriend worden? 
Het is het hele jaar mogelijk om Vriend te worden. De vriendschap loopt per kalenderjaar. Kijk hier voor meer informatie.