Fondsen & Stichtingen

De betrokkenheid van Nederlandse en internationale fondsen en stichtingen zijn van onschatbare waarde voor het Holland Festival. Dankzij hun steun is het festival een serieuze speler op het wereldpodium en kan het grensverleggende podiumkunst van wereldklasse tonen aan een groot en breed publiek.

 

Door langdurige en projectmatige samenwerkingen kan het Holland Festival artistiek-inhoudelijke ambities en publieksambities realiseren. Zoals het presenteren van nieuw, grootschalig werk van internationaal erkende makers, het investeren in artistieke ontwikkelingen, het ondersteunen van Nederlandse mid-career kunstenaars met internationale ambities en het leggen van verbindingen in en met de stad Amsterdam en uiteenlopende publieksgroepen. 

 

Het Holland Festival gelooft dat podiumkunst van over de hele wereld voor iedereen van meerwaarde kan zijn: het verrast, ontroert en nodigt uit om na te denken over onszelf, de maatschappij en de ander. Daarom zet het festival zich doelgericht in om een divers publiek in aanraking te brengen met onze meerstemmige programmering.

 

Is er vanuit een stichting interesse in samenwerking met het Holland Festival, dan gaan wij graag vrijblijvend in gesprek over een mogelijke samenkomst van onze doelen.  

Holland Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de volgende fondsen en stichtingen:

Productiepartner | Ammodo
Ammodo heeft zich als Productiepartner verbonden aan het Holland Festival voor de edities van 2018 tot en met 2022. Ammodo ondersteunt jaarlijks een aantal internationale coproducties en eigen initiatieven van het Holland Festival. Op deze manier kan het Holland Festival toonaangevend blijven in het introduceren van nieuwe makers voor Nederland, in het geven van compositie-opdrachten en in het aangaan van grote coproducties met internationale partners. De ondersteunde producties worden jaarlijks gepresenteerd onder de noemer Ammodo x Holland Festival.

Hoofdbegunstiger | Fonds 21
Fonds 21 is hoofdbegunstiger van het Holland Festival 2022. Als hoofdbegunstiger onderschrijft Fonds 21 de ambitie van het Holland Festival om met kwalitatief aanbod een nieuw en vooral ook jonger publiek bij het festival te betrekken. De inspanningen die het festival wil doen op het gebied van educatie en de verdieping van het programma om een nieuw publiek te bereiken, sluiten goed aan bij de uitgangspunten van Fonds 21. 

Fonds Podiumkunsten 
In 2022-2023 draagt Fonds Podiumkunsten bij aan een reeks compositieopdrachten van het Holland Festival. De subsidie is bedoeld om de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen en daarvoor ook een groot, nieuw en ook jong publiek te bereiken. Als daadkrachtige opdrachtgever verleent het festival jaarlijks meerdere compositieopdrachten aan mid-career makers. Zo kunnen artiesten een volgende stap zetten richting excellentie en kan het Holland Festival zich onderscheiden met artistiek vernieuwend aanbod. 

Prins Bernhard Cultuurfonds 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat als bevlogen pleitbezorger van cultuur dicht bij het Nederlandse muziekleven. In de loop der jaren hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Holland Festival een duurzame relatie opgebouwd die ten goede komt aan bijzondere muziekvoorstellingen en compositieopdrachten voor erkende en veelbelovende Nederlandse kunstenaars. De voorstelling When Paths Meet wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds . 

Goethe-Institut
Het Goethe-Institut is een trouwe, vaste partner van het Holland Festival. Door de betrokkenheid van het Goethe-Institut kan het festival toonaangevende voorstellingen van Duitse makers presenteren en internationale culturele samenwerking verder stimuleren en bevorderen. In 2022 draagt het Goethe-Institut bij aan het werk van associate artist Nicolas Stemann. 

Institut Français des Pays-Bas
Het Institut Français des Pays-Bas promoot de Franse cultuur in de breedste zin van het woord. Als trouwe partner van het Holland Festival dragen ze bij aan voorstellingen van Franse en Franstalige makers. Zo ondersteunde Institut Français des Pays-Bas in 2021 de samenwerking met de Frans-Oostenrijkse Gisèle Vienne, associate artist van de 74e festivaleditie, en de voorstellingen L’Étang, Kindertotenlieder, Mailles en Maison Mère. In 2022 dragen ze opnieuw bij aan een reeks voorstellingen van Frans(talige) artiesten.