Fondsen

Fondsen brengen het Holland Festival verder

Het Holland Festival ontvangt belangrijke steun van Nederlandse en internationale, publieke en private fondsen, stichtingen en publieke instellingen die bijdragen aan de presentatie van uitzonderlijke internationale voorstellingen voor een zo groot en divers mogelijk publiek. 

Deze fondsen steunen de ambities en doelen van het festival zoals het realiseren van unieke internationale samenwerkingen en de totstandkoming en presentatie van nieuwe kunstwerken. Of het geven van een podium aan uitgesproken makers of kunstenaars en artiesten uit diverse landen en regio’s, van veelbelovende jonge talenten tot grootheden in het vakgebied. Of de uitvoering van kunstwerken die gelden als mijlpalen in de geschiedenis, maar door hun complexiteit zelden te beleven zijn. 

Fondsen ondersteunen het festival in de uitvoering om een zo divers mogelijk publiek te bereiken en te verbinden. Zij dragen bij aan de impact die het festival heeft op het gebied van communicatie en marketing en daarmee aan het bereiken van nieuwe doelgroepen. Bijvoorbeeld jonger publiek zoals studenten en Young Professionals, of specifieke publieksgroepen die bereikt worden door het programmeren van bijvoorbeeld Amal Maher, Fairouz, het Simón Bolívar Symfonieorkest onder leiding van Gustavo Dudamel, het Chaabi orkest El Gusto en Abida Parveen. 

Het festival programmeert al ruim 70 jaar actueel en hedendaags. Het festival ontwikkelt daarvoor fondsaanvragen op maat. In overleg met u, zodat er een aanvraag ingediend wordt die aansluit bij de doelstellingen en wensen van uw fonds of stichting. Wij overleggen graag met u op welke wijze uw fonds of stichting zichtbaar is als partner van het Holland Festival. 

Bent u geïnteresseerd om vanuit uw fonds of stichting bij te dragen aan het Holland Festival? Wij vertellen u graag meer over het Holland Festival, het programma en de mogelijkheden tot samenwerking. U kunt hiervoor contact opnemen met Liza Meulenbroek, medewerker Development, telefonisch bereikbaar op nummer:
020-7882120 of per e-mail: [email protected]