Film op zondag

Tongues Untied

Marlon Riggs

(afgelast)

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival 2020 is helaas afgelast. meer info

In verband met de coroanmaatregelen die van kracht zijn tot 28 april, is deze film afgelast. 
Kaartkopers voor dit programma wordt de mogelijkheid geboden een voucher te ontvangen voor het festival 2021, het entreegeld te doneren aan het Holland Festival of restitutie te krijgen. U wordt door het Holland Festival benaderd met deze mogelijkheden. We vragen u vriendelijk niet zelf contact met ons op te nemen, in verband met drukte. We onderzoeken of het mogelijk is de film te streamen.

Marlon Riggs maakte met Tongues Untied een persoonlijke en essayistische documentaire over de zwarte homoscene in het New York van de jaren 80. Riggs gebruikt poëzie, persoonlijke getuigenissen, rap en performance om zwarte gays een stem te geven. Begeleid door de ritmische teksten van de dichter Essex Hemphill schetst de film uit 1989 een adembenemend en aangrijpend beeld van mannen die onophoudelijk op de giftige combinatie homofobie en racisme botsen. Tongues Untied is een uniek document over een gemeenschap waarover maar weinig documentair materiaal bestaat, en die zich in het tijdperk van aids, voguing, rokerige bars en protestmarsen staande houdt.

"Usually, politically and socially admirable films fall short of the mark in the aesthetics department. They are praised more for their good intentions… Marlon Riggs has created that rarest of birds— a brilliant, innovative work of art that delivers a knock-out political punch.” — Vito Russo, The Advocate

De film zal worden ingeleid door Noa Johannes, filmredacteur bij NPO 3.

Credits

regie
Marlon Riggs
inleiding
Noa Johannes

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door