Een filosofisch, absurdistisch klankconcert over taal

TAL.

BOG. & Het Zuidelijk Toneel

(afgelast)

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival 2020 is helaas afgelast. meer info

Een volwassen mens kent gemiddeld 40.000 woorden. Deze maken het mogelijk ons uit te drukken, te communiceren en dingen betekenis te geven. Tegelijkertijd zijn woorden vaak beperkend of zelfs verwarrend. In TAL. ontleden de Vlaams-Nederlandse theatermakers van BOG. het belangrijkste instrument van de mens: de taal. TAL. is een poging om het te hebben over die taal, zonder alles letterlijk te benoemen. Samen met componist Jens Bouttery en een groep tweetalige gastspelers, vormen zij een elfkoppig koor op een tennisbaan op zoek naar meertalige meerstemmigheid op het ritme van tennisbalkanonnen. Gezamenlijk brengen ze een filosofisch, absurdistisch en bij vlagen dadaïstisch klankconcert waarin de taal, die ons mensen even makkelijk bindt als scheidt, wordt gefileerd en nieuwe vormen krijgt.

achtergrondinformatie

biografieën

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe en zakelijk leider Anne Baltus.

 

BOG. maakt filosofische, talige en muzikale voorstellingen over de wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Met elke voorstelling probeert BOG. het eigen perspectief te overstijgen, zich te verplaatsen in de ander en het publiek een bredere blik op ons menszijn te bieden. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu. 

 

BOG. maakt theater door in gesprek te gaan met experts, ervaringsdeskundigen en haar driehonderdvijftig leden. Door een veelvoud aan subjectieve ervaringen te betrekken pogen ze een zo objectief mogelijke blik op het onderwerp te richten.

 

BOG. maakte eerder onder meer de voorstellingen BOG. een poging het leven te herstructureren. (KBC Jong Theaterprijs, 2013) MEN. de mening herzien (BNG Nieuwe Theatermakersprijs, 2015), KID. (Zilveren Krekel 2018) en Iemand die slaapt.

meer

Credits

van en met
Judith de Joode,
Benjamin Moen,
Lisa Verbelen,
Sanne Vanderbruggen,
Jens Bouttery
met
o.a. Hélène Vrijdag,
Georgy Chtchevaev,
Lucas van der Vegt,
spelers van DOX
muzikale leiding
Jens Bouttery
eindregie
Suze Milius
in samenwerking met
DOX

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door