jazz/funk in een intieme, akoestische uitvoering

Snarky Puppy

ACOUSTIC

(afgelast)

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival 2020 is helaas afgelast. meer info

Energieke jazz, soul en funk van het allerhoogste niveau: wie het Amerikaanse jazz/funk collectief rondom bandleider en bassist Michael League een beetje kent, verwacht niet direct een akoestisch concert in ‘klassieke’ setting. Toch komt Snarky Puppy naar Het Concertgebouw voor een uniek en voorlopig eenmalig optreden met nieuwe, onversterkte arrangementen van songs uit hun hele repertoire waarmee ze meerdere Grammy Awards wonnen. Nederland is voor Snarky Puppy altijd een tweede thuis geweest; de groep nam hier onder meer We Like It Here op en werkte samen met het Metropole Orkest aan het album Sylva. Nu komen de Puppy’s terug op een manier waarop je ze nog nooit hebt gehoord.

Let op! Voor dit concert worden kaarten aangeboden op de zwarte markt. Koop uw kaarten uitsluitend via de officiële kaartverkoopkanalen van Holland Festival en Het Concertgebouw.

Biografie

Naar eigen zeggen was zijn basspel te beroerd om te worden toegelaten tot de officiële schoolband. Tijdens zijn eerste jaar van de jazzopleiding aan de University of North Texas besloot  

componist en multi-instrumentalist Michael League (1984) om dan maar zijn eigen groep op te richten: Snarky Puppy was geboren.

Wat in 2004 begon als een gezelschap van tien schoolvrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende band in de jazzwereld en daarbuiten. Snarky Puppy is van vele stilistische markten thuis, zoals hun Grammy Award voor beste R&B Performance (2014) laat zien. 

Meer dan een band zien de Puppies zichzelf als een muziekcollectief, bestaande uit 25 min of meer vaste leden. Naast Snarky Puppy houdt elk van hen er een druk bezette eigen carrière op na. Solo, of als begeleider van bekende artiesten als Marcus Miller, Justin Timberlake, Kirk Franklin, David Crosby, Snoop Dogg en D’Angelo. 

Van de dertien albums die Snarky Puppy sinds Live at Uncommon Ground (2005) uitbracht, vielen er meerdere in de prijzen. Zo werden Sylva en Culcha Vulcha bekroond met een Grammy voor beste instrumentale album, respectievelijk in 2016 en 2017.

Snarky Puppy staat voor een enerverende versmelting van zowel de zwarte als de witte Amerikaanse muziekcultuur. Jazz, rock, funk en soul; het behoort allemaal tot het muzikale DNA van de internationaal samengesteld groep. Amerika, Japan, Argentinië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Puerto Rico zijn allemaal vertegenwoordigd in het collectief. Maar meer dan de culturele diversiteit van de individuele spelers, wordt Snarky Puppy gekenmerkt door aanstekelijk spelplezier en de voortdurende drang om creatief te groeien.

meer