Magische hypnotiserende dans

The Way You Sound Tonight

Arno Schuitemaker

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. Zijn voorstellingen zijn magische belevenissen. In zijn nieuwste werk creëert hij een ‘akoestische balzaal’: in een oneindige stroom beweging en geluid nemen vijf dansers het publiek mee in een dynamisch spel tussen afstand en nabijheid, ruimte en energie. Arno Schuitemaker werd door de tijdschriften tanz en Dance Europe een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland genoemd. Met The Way You Sound Tonight rekt hij de gewaarwording van de theaterzaal op, een ervaring die voelbaar nagonst in de herinnering.

CREDITS

choreografie
Arno Schuitemaker
coproductie
Arno Schuitemaker, Holland Festival, Théâtre National de Chaillot, DansBrabant en Le Pacifique Centre de Développement Chorégraphique National Grenoble

biografie

Arno Schuitemaker (1976) begint na een studie ruimtevaart- en luchtvaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft aan de opleiding hedendaagse dans, afdeling choreografie, van de

Fontys Academie in Tilburg. Na zijn afstuderen in 2007 maakt hij theater- en locatievoorstellingen als Proxemics (2007), ZONE(2008), ANOMIA (2008), EXIT (2009). In 2009 ontvangt hij de stimuleringsprijs voor jong talent van Stichting Dioraphte.
Van 2010 tot 2013 maakt Schuitemaker zijn werk bij Productiehuis Brabant en Generale Oost: DansBrabant ondersteunt hem tussen 2013 en 2016. Ook internationaal trekt hij aandacht: in 2013 selecteert het Aerowaves netwerk hem als een van de meest veelbelovende, aanstormende choreografen. Van 2015 tot 2017 was hij artist-in-residence bij ICK.
Schuitemaker creëert TIDE (2011), The Fifteen Project | QUINTET en The Fifteen Project | DUET (2012) , I is an Other (2014), Together_till the end (2015) en de trilogie While We Strive (2015), I will wait for you (2016) en If You Could See Me Now (2017). Voor While We Strive ontvangt hij in 2016 de tweede prijs van de jury tijdens [re]connaissance in Grenoble.
Zijn voorstellingen ontstaan door telkens terug te keren naar de essentie: het lichaam, beweging, licht, muziek en geluid. In ieder werk vormt zich een unieke, bijzonder invoelbare relatie tussen de performers en het publiek. Met de magie van de eenvoud worden de zintuigen op scherp gezet. Zowel het Duitstalige blad tanz als het Engelse magazine Dance Europe noemden hem een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland. Arno Schuitemaker maakt zijn debuut in het Holland Festival met de wereldpremière van The Way You Sound Tonight.

Meer

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR