Ontbijtcollege: Lady Eats Apple

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Slimmer worden terwijl je eet, dat kan bij het ontbijtcollege van het Holland Festival en Felix Meritis. 

Waarom leven wij eigenlijk? We zijn ongevraagd geboren. Wat moeten we daarmee? Heeft het zijn zin? Heb je daarvoor een God nodig? Wat is een zinvol bestaan? En is het erg als leven geen zin heeft?

Deze zondagochtend praat filosoof Menno de Bree over het nut van onze schepping en passeren verschillende mogelijkheden de revue, zoals die in de eeuwen heen door filosofen zijn uitgedacht. De lezing sluit aan bij Lady Eats Apple van het ensemble Back to Back Theatre uit Australië, dat bestaat uit spelers met een verstandelijke handicap. In hun eigen opblaasbare theater zoeken de spelers naar de grote tegenstellingen van het menselijk bestaan. 

Menno studeerde filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het UMC Groningen, inmiddels als docent medische ethiek en filosofie. Daarnaast geeft hij filosofische lezingen en workshops voor professionals en is hij sinds 2016 docent aan the School of Life Amsterdam. Hij won diverse studenten-awards en is een veelgevraagd spreker.

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR