Lunchconcert:
(70 jaar) HF
van A tot Z

muzikanten en muziektheatermakers Koninklijk Conservatorium en T.I.M.E.

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival bestaat zeventig jaar. Tijd voor de nieuwe generatie muziektheatermakers van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om een muzikaal feestje te bouwen op het Leidseplein. Voor de jaarlijkse lunchconcerten veranderen ze de stadsschouwburg in een gigantische verjaardagstaart. Op het balkon vinden mini-concerten plaats, met grote gebaren gedirigeerd vanaf het Leidseplein. Sirenes klinken, de fanfare speelt en als apotheose is er een grande finale van vuvuzela's.

De studenten van het Koninklijk Conservatorium lieten zich voor hun lunchconcert inspireren door de legendarische opera Reconstructie (Holland Festival, 1969), over Che Guevara. De opera had de vorm van een alfabet. Reconstructie deed veel stof opwaaien en kwam collectief tot stand net als de performance voor de lunchconcerten. De studenten stelden hun eigen alfabet van inspiratiebronnen, helden en feesten samen. Voor iedere letter creëerde een student een gloednieuw muziek(theater)stuk: elektronisch of akoestisch, harmonisch of dissonant. Als cadeau voor het Holland Festival, met liefde gespeeld voor alle voorbijgangers op het Leidseplein.

Het alfabet

A Apocalypsism
B Bruïtism
C Capitalism
D Decadentism
E Empiricism
F Fascism
G God
H Hedonism
I Individualism
J Justice
K Kamikazism
L Love
M Motherhood
N Nihilism
O Opportunism
P Patriotism
Q Questioning
R Rebellion
S Sexism
T Trial & Error
U Utopism
V Veganism
W War
X Xerox
Y Yin & Yang
Z Zen 

CREDITS

concept, performance, compositie en muziek
Pol van den Berg, Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Cindy Giron, Vitali Karagkezidis, Vera Khvaleva, Julie Kurris, Yuan Luis Montoro, Marie Pien, Gerjan Piksen, Tim Povel, Chandana Sarma, Liesbeth Vreeburg, Victor Ynzonides
supervisie
Yannis Kyriakides, Ines van der Scheer, Paul Slangen, Lizzy Timmers
productie en techniek
Sanne de Boer, Mariska van der Fluit, Marko Uzonovski

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR