Live TV-uitzending Holland Festival bijwonen

TV-uitzending

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Ook dit jaar slaan de NTR en VPRO de handen ineen voor vier feestelijke live-uitzendingen vanaf het festival op zaterdagavond, gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Op alle zaterdagen tijdens het festival is op NPO 2 om 22.30 uur uitgebreid aandacht voor bijzondere gasten en opmerkelijke voorstellingen in het Holland Festival 2015.

GRATIS KAARTEN BESTELLEN

Voor het bijwonen van deze uitzendingen kunt u gratis kaarten bestellen via tvtickets.nl. Graag om 22.00 uur aanwezig zijn. 

PROGRAMMA

ZATERDAG 30 MEI
O.a. interviews met festivaldirecteur Ruth Mackenzie over haar ideale Holland Festival en Adelheid Roosen en Nazmye Oral over familie en generatieconflicten. Wende Snijders komt vertellen over haar fascinatie voor de Japanse popster Hatsune Miku die met een heuse popopera op het festival te zien is. Componist Michiel Mensingh komt met een Wende liedje die hij voor Miku heeft bewerkt. En met optredens van Wende Snijders en Karsu Dönmez

ZATERDAG 6 JUNI
Gesprek met Pierre Bokma over zijn grote inspiratiebron Robert Wilson. Op Holland Festival speelt Bokma in de oer-Hollandse muziektheatervoorstelling Koeien, een stuk over componist Misha Mengelberg. Componist Arnoud Noordegraaf vertelt hoe hij de wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei wist te strikken voor de vormgeving van zijn nieuwe opera As Big As The Sky. Verder een optreden van het Gurdjieff Ensemble, dat een Edison won voor de vertolking van het werk van de Armeense componist George Gurdjieff. 


ZATERDAG 13 JUNI
Gijs Scholten van Aschat
komt vertellen over de actualiteit in de Kings of War van Shakespeare en Toneelgroep Amsterdam. Hanneke Groenteman bezoekt voor ons twee spraakmakende voorstellingen en geeft festivaltips. Optreden van de Iraanse muziekgroep Niyaz met een unieke mix van traditionele soefi en popmuziek begeleid door moderne derwisj dans. Aandacht voor Lulu, de grote opera van het Holland festival met als regisseur de vermaarde kunstenaar William Kentridge wiens werk ook in het EYE te zien is.

ZATERDAG 20 JUNI
Acteur Roeland Fernhout en schrijver Michel Krielaars ontleden de Russische ziel, naar aanleiding van de opvoering van De Kersentuin van Tsjechov. Het Nationaal Ballet danst werk van Britse top choreografen. Componist Michel van der Aa presenteert een multi-media app rondom de interactieve liederencyclus The Book of Sand, gezongen door het Nederland Kamerkoor. Aandacht voor het project Red de Fagot, met Bram van Sambeek. En singer-songwriter Douwe Bob is te gast.

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR