Een knallend openingsfeest bij jou thuis!

House in your House

Joost van Bellen, De Sluwe Vos, Falco Benz, Riptide, Mike Mago

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival gooit de deuren wagenwijd open voor een knallend openingsfeest. Iedereen is welkom – bij jou thuis! Want dit jaar wordt de opening van het festival niet in de besloten omgeving van een theater, concertzaal of club voortgezet, maar is het feest in samenwerking met 3FM, 3voor12 en Rauw exclusief mee te beleven voor iedereen die er thuis met vrienden een onvergetelijke avond van wil maken. Jij nodigt je eigen gasten uit, wij zorgen voor de muziek, met een line-up die er bepaald niet om liegt. Tot in de kleine uurtjes streamen we de dj’s, inclusief lichtshow, rechtstreeks jouw huis­kamer binnen. Dus geen moeilijke gesprekken, dure drank, rijen bij de wc’s of nerveuze pasjes op de dansvloer, maar gewoon zonder gedoe losgaan op de beats.

kijk terug via 3voor12.vpro.nl

PROGRAMMA

23:00 tot 23:30 uur - Riptide
23:30 tot 00:00 uur - Falco Benz
00:00 tot 01:00 uur - Mike Mago
01:00 tot 02:00 uur - De Sluwe Vos
02:00 tot 03:00 uur - Joost van Bellen
03:00 tot 04:00 uur - Riptide

 

House In Your House De Sluwe Vos Joe Meijer 2 House In Your House Falco Benz Joris Liebregt 2

BIOGRAFIEËN

De Sluwe Vos is het aan één van de Griekse dichters Aesopus' fabels ontleende alter ego van de Deventerse dj en producer Robert Vosmeijer. In 2013 brak hij op slechts 22-jarige leeftijd door met de hit OG Anthem, die door 3FM en de BBC opgepikt werd. Sindsdien bracht hij tracks uit op wereldwijd vermaarde technolabels als 4 Lux en SlapFunk en werd hem lof toegezwaaid door grote namen uit de internationale technoscene zoals DJ Sneak, Joy Orbison, Boddika en Bicep. Met een zeer succesvolle showcase op Noorderslag in 2014 werd zijn naam ook buiten de technoscene bekend. Maar hoewel zijn studioproducties alom geprezen worden, voelt hij zich nog het best met enkel zijn Roland TR-909 drumcomputer en draaitafels voor een volle dansvloer. Zo stond hij al op Awakenings en het Engelse Together Festival. Begin 2015 kwam zijn nieuwste album Kontra uit, dat bij live-uitvoering gepaard gaat met een speciale audiovisuele show.

Falco Benz is het soloproject van toetsenist en producer Eelco Topper. Topper startte het project in 2013 na een uitgebreide carrière als toetsenist bij onder meer funkband Benny Sings, het Kyteman Orchestra en Faberyayo, één van de leden van hiphoptrio De Jeugd van Tegenwoordig. Als Falco Benz geeft hij ruim baan aan zijn liefde voor analoge synthesizers, soul, disco, drumcomputers en cocktailparty's. Het project raakte in een stroomversnelling toen Topper enkele tracks opstuurde naar Magnetron Music, het label van De Jeugd van Tegenwoordig, en labelbaas Kostijn Egberts zo enthousiast raakte dat hij meer bestelde. Inmiddels heeft Benz drie ep's uitgebracht, en heeft hij met de titelsong van zijn tweede ep Hat Tricks een Nederlandse zomerhit op zijn naam staan. Op zijn recente ep May Days schuift hij iets verder op richting house met (gast)vocalen. Met zijn aanstekelijke live show was hij al te zien op festivals als Best Kept Secret, Stekker, Valtifest en We Are Electric.

De Nederlandse dj, feest- en festivalorganisator en muzikale regisseur Joost van Bellen (1962) is al dertig jaar één van de ankers van het Nederlandse nachtleven. Hij was dj en van 1991 tot 1997 artistiek directeur bij de Amsterdamse club RoXY. Daarna organiseerde hij diverse invloedrijke club avondreeksen op verschillende locaties, waaronder Speedfreax en Rauw. Van 2002 tot 2005 was hij als onderdeel van het collectief De Nachtwacht nachtburgemeester van Amsterdam. In 2003 en 2006 maakte hij een controversiële remix van Johann Sebastian Bachs Matthäus-Passion. Van Bellens smaak is onnavolgbaar en breed en zijn dj-sets zijn innovatief, feestelijk en eclectisch. De rode draden in zijn carrière zijn een grote vernieuwingsdrang en zijn liefde voor tegendraadse culturen. In 2014 vond Van Bellen zichzelf opnieuw uit als romanschrijver, met de publicatie van Pandaogen, een roman over de keerzijde van roem. Van Bellen werd in 2008 genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar door Het Parool en in 2013 voor de Amsterdamprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

De Utrechtse dj en labelbaas Michiel Thomassen alias Mike Mago richtte in 2010 het Amsterdamse platenlabel Bmkltsch Rcrds op. Sinds 2012 is hij ook actief als producer van zijn eigen tracks. Zijn track ‘The Show’ werd opgepikt door diverse Nederlandse radiostations en internationale dj’s als The Magician en Josh Wink, en nadat de track een rerelease kreeg door het toonaangevende dancelabel Spinnin’ Records brak hij ook internationaal door. Hij maakte remixes voor diverse grote internationale acts, waaronder Charli XCX, Foxes, DJ Tiësto en Laura Welsh. In de zomer van 2014 scoorde hij een hit in de Beatport-hitlijst met de track ‘Outlines’, een samenwerking met zangeres Dragonette.

Max Bedeker (1984) alias RipTide slaat als dj een brug tussen de meest uiteenlopende genres: van electro tot rock tot pop uit de jaren ’80. Dankzij zijn eclectische dj-sets werd Bedeker ontdekt door de New Yorkse dj Tommie Sunshine, waarna de legendarische Amsterdamse dj Joost van Bellen hem aanstelde als één van de huis-dj’s van de door hem georganiseerde Rauw-clubavonden. Hij maakte remixes voor acts als Aeroplane, Kensington en Bade en maakte tracks samen met Tommie Sunshine en dj Bart B More onder de naam Horsepower. Ook werkte hij samen met Joost van Bellen en het duo Baskerville. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum, dat hij na de release live op het podium wil gaan brengen.

House In Your House Riptide Pim Hendriksen Opt 1 Halfbreed House In Your House Joost Van Bellen Hans Boddeke Halfbreed
House In Your House Mike Mago Maeve Stam 2 Breed

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door