Food Festival in het Vondelpark voorafgaand aan The Kitchen

India Picnic

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Voorafgaand aan Roysten Abels voorstelling The Kitchen kun je in het Vondelpark Openluchttheater genieten van een niet te versmaden India Picnic. Onder de aanstekelijke Bollywood Beats van DJ Safri kun je er proeven van authentiek Indiaas streetfood, van het naan-brood en de curries van Joeri Tandoori tot de salades van de Indy Truck.  En er is ook food for thought: verschillende sprekers, waaronder Jelle Brandt Corstius, houden hun verhaal over voedsel en duurzaamheid in India.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je niet van plan bent om naar The Kitchen te gaan.

Biografie

Jelle Brandt Corstius studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar Rusland als correspondent voor dagblad Trouw. Naar aanleiding van zijn

 reizen en reportages in alle hoeken van de voormalige Sovjet-Unie schreef hij de boeken Rusland voor Gevorderden (2008), Kleine Landjes (2009) en Van Moskou tot Medan (2010). De boeken vormden de basis voor de televisieseries voor de VPRO: Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk. De series werden beloond met een eervolle vermelding van de Nipkow-jury. Voor VPRO Tegenlicht filmde en regisseerde Brandt Corstius een portret van Moskou. In 2010 verhuisde Brandt Corstius terug naar Nederland en ging voor Het Parool aan de slag als columnist. In de zomers van 2010 en 2011 presenteerde hij het interview-programma Zomergasten.

In het voorjaar van 2012 verscheen zijn Universele Reisgids voor Moeilijke Landen. In 2013 verscheen van zijn hand een documentaire over India, Van Bihar tot Bangalore, die uitgezonden is door de VPRO. Tevens is er onlangs een boek van verschenen.

Zijn nieuwste serie over de Kaukasus, De Bergen achter Sotsji, was in januari 2014 op televisie te zien. Voor de Boekenweek 2014 heeft Jelle het boekenweek-essay, Arctisch dagboek geschreven wat gaat over zijn belevenissen als gastspreker op een cruise op de Witte Zee en zijn liefde voor Rusland.

meer