Stoomcursus cultuur voor HF Youngleden

HF Young Academy

in samenwerking met Hard//Hoofd, online tijdschrift voor kunst en journalistiek

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Wil jij goed beslagen ten ijs komen voor de voorstellingen van HF Young, dan heb je nu de mogelijkheid om je met een stoomcursus Holland Festival strak voor te bereiden. Op twee avonden in april en mei vinden levendige kunstcolleges plaats waarin deskundigen en makers je handvatten bieden voor het kijken naar de festivalvoorstellingen, zodat je er meer uithaalt en er nog meer van geniet. Het eerste college gaat over de wijze waarop in verschillende kunstvormen verbaal en non-verbaal een verhaal verteld wordt. Op de tweede avond gaan we dieper in op de ervaring van kunst: wat prikkelt de cognitie en wat de emoties? Wat maakt een live-event anders dan bijvoorbeeld een film? Na afloop kun je de dansvloer op of gezellig napraten aan de bar.

ALLEEN NOG KAARTEN AAN DE DEUR

Op dit moment zijn er geen kaarten meer beschikbaar voor de HF Young Academy. De laatste kaarten worden aan de deur verkocht.

Programma

Academy Night 10 april:
Once upon a Time…, over Kunst & Storytelling

Dans- en theatervoorstellingen, opera en muziekconcerten vertellen een verhaal, of het nu abstract of concreet is, in beelden of in woorden. De eerste avond van de HF Young Academy gaat over kunst & storytelling. Christopher Roman is oud-danser en balletmeester bij het wereldberoemde dansgezelschap The Forsythe Company dat geprogrammeerd staat in het Holland Festival. Deze man geeft jou een kijkje in het creatieve brein van de kunstenaar. Bovendien vertelt Tobias Kokkelmans, dramaturg van theatergroep Wunderbaum en journalist voor Etcetera je in zijn kunstcollege alles over verschillende vertelvormen waarop kunstenaars hun verhaal overbrengen aan het publiek. Tijdens de afterparty draait DJ FilosofischeStilte.

Academy Night 15 mei:
The Eye of the Beholder?, over Kunst & Perceptie

Wat gebeurt er in jouw hersenen als je naar kunst kijkt? HF Young Academy op 15 mei gaat in op de ervaring van kunst. Wat maakt dat je iets als mooi of fijn ervaart? Wat maakt een live-event anders dan bijvoorbeeld een film? Met waarnemings-experimenten van onder andere Dr. Ignace Hooge, universitair hoofddocent bij de afdeling Psychologische Functieleer van de Universiteit Utrecht en onlangs verkozen tot docent van het jaar, duikt de jonge bezoeker in de wereld van visuele perceptie. Verschillende live dans- en muziekacts, te zien in het Holland Festival, leveren ter plekke het bewijs. Tijdens de afterparty draait het Australische electronic duo Gardland.

HF Young Academy is vormgegeven in samenwerking met Hard//hoofd, online tijdschrift voor kunst en journalistiek. Amsterdams multidisciplinair muziek en cultuurplatform Subbacultcha! verzorgt op beide avonden de muziek.

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR