A vogue & waacking extravaganza

DoubleTree Late Night: House of Vineyard's Love Boat

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Naar aanleiding van Judson Church is Ringing in Harlem wordt de DoubleTree SkyLounge omgebouwd tot een ballroom vol glitter, glamour en gestileerde extravagantie. Onder het thema Love Boat organiseert het Holland Festival een Vogue Ball zoals die gehouden werden in de LHBT-scene in New York in de jaren 80, met battles van Runway tot Vogue. In elke categorie is er een prijs te winnen, waarbij het volledig draait om zelfvertrouwen en presentatie. De jury bestaat uit vooraanstaande Vogue-dansers en hoofden van bekende Vogue Houses. De avond wordt gepresenteerd door House of Vineyard-host Amber ‘Ambiance’ Vineyard.

Achtergrondinformatie

De jury bestaat uit Patrick Karijowidjojo (Nederland) van House of Ninja, Lasseindra Ninja (Frankrijk) van House of Ninja & Mother of the House of Juicy, Princey Jay Shoqlat (Nederland) van House of

 Shoqlat en Sarita Sarada (Nederland), Femme Lethal, Xchange en winnaar Waacking Ladies of Hiphop NYC 2013. 

Categorieën:

  • Runway – de deelnemers worden beoordeeld op hun catwalkloop en uitstraling. Dresscode: High Fashion on Deck! Zonnebrillen vereist.
  • Waacking – waacking is een dansvorm ontstaan in het discotijdperk in Los Angeles en kenmerkt zich door vrouwelijkheid, ronddraaiende armbewegingen en vogues (pauzes tijdens het dansen om te poseren), waarbij de armen op elke beat een accent maken om de muzikaliteit te benadrukken. Dresscode: Love Boat’s Guest Star Entertainer (denk aan Glitter & Glamour van een 80s Diva).
  • Vogue Fem – Vogue, of voguing, is een zeer gestileerde vorm van house dance, ontstaan in de ballroom scene in het New Yorkse Harlem van de jaren 80 en werd mainstream door Madonna’s liedje en videoclip Vogue (1990) en de documentaire Paris is Burning (1991). Om deze categorie te winnen moeten de deelnemers een topperformance neerzetten met daarin de 5 elementen van Vogue: handperformance, spins, catwalk, duckwalk en dips. Handperformance houdt in dat er gedanst wordt met de armen, polsen, handen en vingers. Spins zijn draaien op de bal van de voet, de knieën of de rug. Catwalk is het flaneren over het podium, net als tijdens modeshows. Duckwalk staat voor de gehurkte en gesprongen bewegingen op de bal van de voet. De dip tot slot is het achterwaarts vallen op de rug met een been onder zich gevouwen. Dresscode: Ahoy Sailor.
meer

Credits

Jury
Patrick Karijowidjojo (Nederland)
Lasseindra Ninja (Frankrijk)
Princey Jay Shoqlat (Nederland)
Sarita Sarada (Nederland)

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR