Bijzondere gasten en optredens.

Live TV-uitzendingen

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

NTR en VPRO  presenteren  drie live TV uitzendingen rondom Holland Festival. Wilt u ook meegenieten van bijzondere gasten en spraakmakende optredens?  Dat kan.

Op  zaterdag 1, 8 en 15 juni van 22:15 – 23:15 vanuit Amsterdam in het Comedy Theater in de Nes.

1  juni :  Een uitzending in het teken van list en bedrog in de liefde. Met een optreden van acteur/trompettist Hans Dagelet en violiste Esther Apitulay, geïnspireerd door Les Liaisons Dangereuses. Daarnaast dansers van het L.A. Dance Project, het collectief van Benjamin Millepied. Verder een optreden van El Gusto, de Algerijnse Buena Vista Social Club. Dit 25-koppige orkest heeft de feestelijke Noord-Afrikaanse Chaabi muziek nieuw leven ingeblazen.

8  juni :  Een uitzending met prikkelende optredens  en gesprekken  rondom het thema 'de kunst van de verleiding'. Mezzosopraan Karin Strobos  zingt een aantal liefdesduetten met Ruben Hein, Lange Frans en Martijn Cornet. Daarnaast gesprekken met solisten uit Die Meistersinger  von Neurenberg. Dansgezelschap La Baraka  danst El  Djoudour van choreograaf  Abou Lagraa.

15 juni: Een uitzending over  de kracht van provocatie in de kunst. Met aandacht voor het honderd jaar oude revolutionaire stuk Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky, bewerkt voor Het Nationale Ballet. Daarnaast een mix van hedendaagse dans, Capoeira en streetdance in de choreografie CRACKz (Danca Morta) van  Bruno Beltrão, en een gesprek met de omstreden Vlaamse theatermaker en kunstenaar Jan Fabre.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door