Lunchconcert: Dasha Skorokhodova & Miguel Rodriguez Trio

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Vorig jaar startte het Holland Festival een serie gratis concerten in het toenmalige Mint Hotel. Inmiddels is dit hotel aan het Amsterdamse Oosterdok van naam veranderd en heet het DoubleTree. Maar de lunchconcerten en ‘late night specials’ van het Holland Festival blijven, en beloven minstens zo verrassend en enerverend te worden als vorig jaar. In het City Café op de begane grond kunt u op de donderdagen tijdens het festival terecht voor optredens van studenten van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. 

Programma

Voor het Holland Festival heeft Dasha een speciaal programma, waarbij ze de uitdaging aangaat om bruggen te bouwen tussen drie van haar grootste liefdes: Klassieke muziek, jazz en poëzie. Verschillende werken van Bach zullen worden gepresenteerd in ongebruikelijke jazzarrangementen, waarvan sommige teksten door Dasha geschreven zijn op basis van de Russische klassieke poëzie.

Biografieën

Dasha Skorokhodova (jazz-zangeres) is een van de meest veelbelovende stemmen in de jazzwereld. Deze Russische zangeres heeft in een sneltreinvaart een succesvolle carrière opgebouwd. Zo speelde ze onder andere op jazzfestivals in Amersfoort, Zoetermeer en Breda en trad ze op als speciale gast tijdens de beroemde "Monday Night at Birdland" in New York. Binnenkort verschijnt Dasha op internationale podia in Thailand en Rusland.
De pers reageerde als volgt op haar debuut album "Quality Time" (2011), uitgebracht op het gerenommeerde Maxanter Records label:


"Dit album is een must! Deze jonge dame heeft een zeer flexibele, en altijd warme stem. Ze zingt haar liedjes met een frisheid die suggereert dat ze hen op dat moment uitvindt. 'Jeroen de Valk, het Parool


"Dasha heeft een zeer mooie en rustige stem. We kunnen veel van haar verwachten in de toekomst. "Tom Beetz, Jazzism


"Haar stem en manier van zingen is het ultieme zijn", "ze voelt zich duidelijk als een vis in het water." Rakendra Smit, Muziekwereld, NTB


"Dasha is een groot talent", "100% onderhoudend, zeer geconcentreerde zang en fantastische arrangementen." Bob van Eekhout, HVT Magazine, Radio 6 (Luisterpaal)


"Verrassend mooi", "Dasha is een natuurlijk talent en beschikt over alle capaciteiten van een grote jazzvocalist." Hans Koert, Keep Swinging

DEZE VOORSTELLING IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR