Trouble with Nigeria ?

Spui25

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Fela Anikulapo Kuti is wereldberoemd geworden als uitvinder van de Afrobeat. Veel minder bekend is dat hij radicaal politiek actief was in zijn thuisland Nigeria. Hij vestigde zijn Kalakuta Republic in Lagos, een alternatieve staatsvorm, en heeft ooit een gooi naar het presidentschap gedaan. In de context van de presentatie van de musical Fela! in het Holland Festival organiseren we een bijeenkomst over de politieke acties van Fela en de politiek/sociale ontwikkelingen nu. Zouden de onlangs gehouden verkiezingen Fela’s goedkeuring hebben kunnen dragen? Of is er nog steeds veel te mopperen, zoals de schrijver Chinua Achebe deed in zijn essay uit 19894, The Trouble with Nigeria? Een paneldiscussie onder leiding van Harm Ede Botje, met onder andere Christopher Oliha, voorzitter van de Vereniging Nigeriaanse Gemeenschap in België en onafhankelijk waarnemer bij de verkiezingen in Nigeria, en Gerbert van der Aa, historicus en journalist, gespecialiseerd in Noord- en West-Afrika die publiceerde over zijn frequente reizen in het boek Nigeriaanse toestanden.

Nadere voorstellingsinformatie

Toegangsprijzen
gratis
Wel dient u zich aan te melden via de site van Spui25.

Met korting de voorstelling Fela ! bezoeken:
Bezoekers van de bijeenkomst kunnen 's avonds met korting naar de musical Fela! in Koninklijk Theater Carré. Na uw reservering voor het debat krijgt u een kortingscode toegestuurd.

Snel iets eten voorafgaand aan de voorstelling kan bij het restaurant Oscar's in het Koninklijk Theater Carré of bij de Carrékelder.

SPUI25 is een Academisch-Cultureel centrum dat een brug vormt tussen de Universiteit van Amsterdam en de wereld van de culturele praktijk in de breedste zin. Partners van SPUI25 zijn de Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Geesteswetenschappen, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen bureau Communicatie) en de Amsterdamse Universiteits- Vereniging (AUV), Amsterdam University Press (AUP), uitgeverij De Bezige Bij, NWO Geesteswetenschappen, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en Athenaeum Boekhandel. Mediapartner is NRC Handelsblad. Hoofdbegunstiger is De Nederlandsche Bank.

Credits

productie
Spui25