Lunchconcert - Zuid Amerikaanse Muziek

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Maria Fernández Álvarez (Nederland/Spanje, zang) & Norman Peplow (Duitsland, piano) koesteren hun fascinatie voor alle uit passie ontsprongen muziek; hun verhalende songs zijn echter een eerbetoon aan de muziek uit de Zuid- Amerikaanse en Spaanse traditie in het bijzonder. Vleugjes Argentijnse (Neo)Tango, Cubaanse Son en de minder bekende Zuid-Amerikaanse folklore vormen de wortels van hun muziek, met duidelijke invloeden uit de Braziliaanse Bossa Nova en de Spaanse Copla. Deze rijke smeltkroes van ritmes, kleuren, talen maar vooral verhalen wordt verrijkt door de vermenging met Jazz, de stijl die een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden voor improvisatie en interactie biedt.

Na afloop van het concert wordt van 13.15 tot 13.45 uur het paviljoen opengesteld voor bezichtiging (zonder begeleiding).

Biografie

De afgelopen jaren is het duo regelmatig uitgenodigd om op te treden op Jazz Festivals en (wereldmuziek)podia in Nederland, Duitsland, België, Turkije, Roemenië en Spanje. Recentelijk wonnen zij de eerste prijs op de ‘Artez Holland Casino Jazz Competition’ (Mei 2008), de 2e prijs op de internationale ‘Doble Ocho’ Tango Muziek Competitie (April 2009) en de ‘Prix du Port’ (de grote prijs van de Rotterdamse Haven), prijs voor excellent muzikaal talent (April 2009).

CREDITS

zang
Maria Fernández Álvarez
piano
Norman Peplow