Lunchconcert - Klassieke Noord-Indiase Muziek

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Noord Indiase Klassieke Muziek kent een bijzonder palet aan expressie. Ieder werk, een Raga genoemd, verbeeld een emotie. De musici manipuleren iedere noot met de kleinste nuance en vertellen middels improvisatie een verhaal. Dat verhaal kent universele emoties als liefde, haat of vrede, onrust. De toehoorder wordt uitgenodigd mee te gaan in deze sfeer.

Biografieën

Ermis Savvantoglou (Griekenland) bansuri, is een bansuri student uit de klas van Pandit Hariprasad Chaurasia en studeert sinds 2006 aan de Rotterdam World Music Academy (onderdeel van het Rotterdams Conservatorium/Codarts, Hogeschool voor de Kunsten). Hij speelde op vele podia in de wereld met zijn meester (Guru) en als solist. Ermis studeert deze maand af. Het programma van vandaag is tevens zijn eindexamenprogramma.

Niti Ranjan Biswas (India) tabla, is docent aan de Rotterdam World Music Academy (onderdeel van het Rotterdams Conservatorium/Codarts, Hogeschool voor de Kunsten). Pandit Ranjan Biswas is een uitzonderlijke tablaspeler die een aantrekkelijke mix tussen traditie en creativiteit over het voetlicht brengt. Sinds enkele jaren heeft hij Amsterdam als thuisbasis en werd zo een van de meest gevraagde tablaspelers in Europa en trad op met grote namen als Pt. Hariprasad Chaurasia (bansuri), Pt. Dhruba Ghosh (sarangi), Pt. Buddha Dev Dasgupta (sarod), Pt. Budhaditya Mukherjee (sitar), Kala Ramnath(viool), Pt. Deepak Chaudhury (sitar).

Credits

uitgevoerd door
Studenten Rotterdam World Music Acadamy v/h Rotterdams Conservatorium/ Codarts, Hogeschool voor de Kunsten
bansuri
Ermis Savvantoglou
tabla
Niti Ranjan Biswas
tanpura
n.b.g./t.b.a.