Kurtág & Kafka

Boekenweekconcert

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Kúrtag en Kafka, muziek en literatuur door het Holland Festival in de Boekenweek.Speciaal voor de Boekenweek organiseert het Holland Festival op 21 maart 2006 een prachtige avond: Kurtág & Kafka. In het Muziekgebouw aan ‘t IJ vormen muziek en literatuur een symbiose perfect passend bij het thema van de Boekenweek van dit jaar.

De eigenzinnige Hongaarse componist Gyorgy Kurtág schreef twintig jaar geleden Kafka-fragmenten, een muzikale interpretatie van stukken uit dagboeken en brieven van Franz Kafka. Een literair monument, verklankt door één van de grootste nog levende componisten van onze tijd. 

Kafka-fragmenten wordt op deze avond uitgevoerd door violiste Carolin Widmann en zangeres Salome Kammer, bekend van de rol van Clarissa Lichtblau in het legendarische filmepos Die Heimat.

Aansluitend aan het concert leidt Paul Witteman een gesprek over vertelkunst in muziek en literatuur. Gesprekspartners voor die avond zijn auteur Hafid Bouazza en componist, publicist en toneelschrijver Elmer Schönberger.

Credits

componist
György Kurtág
viool
Carolin Widmann
zang
Salome Kammer
moderator
Paul Witteman
discussie met
Michel van der Aa, Hafid Bouazza en Elmer Schönberger