Meg stuart/benoÎt lachambre/hahn rowe

Forgeries, love and other matters

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

De Amerikaanse choreografe en danseres Meg Stuart, de Canadese choreograaf en danser Benoît Lachambre en de Amerikaanse componist en muzikant Hahn Rowe stonden voor het eerst samen in de studio in 1993, nav No Longer Readymade, een choreografie van Meg Stuart. Inmiddels maakte Meg Stuart, samen met haar gezelschap Damaged Goods en in samenwerking met artiesten als Gary Hill, Ann Hamilton, Stefan Pucher & Jorge Leon, o.a. Splayed Mind Out, appetite, Highway 101 en meer recent ALIBI en Visitors Only. ALIBI was in 2002 ook in het Holland Festival te zien.

Benoît Lachambre stichtte in 1996 zijn eigen gezelschap par b.l.eux en reist sindsdien wereldwijd met zijn creaties. Hahn Rowe was betrokken bij muzikale projecten van o.m. John Zorn, David Byrne, Moby, Swans en REM.

Elf jaar later werkt dit trio gezamenlijk aan een nieuw project: een duet, waarin Stuart en Lachambre dansen en waarvoor Rowe musiceert.

Meet the artist informatie

Meg Stuart / Damaged Goods is ‘artist in residence’ bij Schauspielhaus Zürich en wordt gesteund door de Vlaamse Regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Benoît Lachambre / par b.l.eux wordt gesteund door Canada Council for the Arts, Conseil des arts et des lettres du Québec en Conseil des arts de Montréal.

CREDITS

gecreëerd en uitgevoerd
Meg Stuart, Benoît Lachambre
live muziek
Hahn Rowe
dramaturgie
Myriam Van Imschoot
scenografie
Doris Dziersk
licht
Marc Dewit
kostuums
Tina Kloempken