Poes poes poes

Victoria/cie. de koe

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het verhaal, naar een gelijknamige roman van Paul Mennes, is simpel: in een klein dorp in de Ardennen wachten de bewoners op een zonsverduistering. De spanning van het wachten, de invasie van hordes toeristen en de nieuwsgeile televisieverslaggevers maken dat de mensen langzaam doorslaan. En dan is er nog de één minuut durende eclips.

Cineast Frank Van Passel (Terug naar Oosterdonk) en regisseur Peter Van den Eede zijn wars van de conventies die normaal het witte doek regeren en willen nu eens de kenmerken van film, televisie en theater met elkaar vermengen. En dus maakten ze met Poes Poes Poes een vijfdelige televisiesoap, gespeeld als een theatervoorstelling op (onverwachte) locaties, opgenomen met beperkte technische middelen, en vertoond op filmdoek. Geen gebruikelijk theater dus, al blijft de eenmaligheid van theater behouden.

Een uniek, experimenteel theaterfeuilleton op filmdoek met een indrukwekkende cast van ervaren film- en theateracteurs: dat is Poes Poes Poes van het Vlaamse productiehuis Victoria. Nadat de vijf afleveringen éénmaal, gelijktijdig, in verschillende theaters in heel Nederland zijn vertoond, worden de banden vernietigd.

Achtergrondinformatie

Het resultaat is vanaf 28 april 2003 vijf maandagen na elkaar in grootbeeld videoprojectie te bekijken in België. Telkens op hetzelfde tijdstip zullen duizenden mensen in zo’n vijftigtal theaters in België de serie bekijken! 
Victoria is Gents theaterproductiehuis, dat steevast uit de hoek komt met opmerkelijke producties. Zie o.m. Bernadetje, Allemaal Indiaan (Holland Festival 2000), üBUNG, Via Viola etc. Daarnaast onderscheidt het zich als een unieke ‘groeiplek’ voor jonge kunstenaars. 


Overige voorstellingslocaties:
Chassé Theater (Breda), Korzo Theater (Den Haag), Schouwburg Kunstmin (Dordrecht), Plaza Futura (Eindhoven), Concordia, Kunst & Cultuur (Enschede), Grand Theatre (Groningen), De Toneelschuur (Haarlem), Stadsschouwburg De Harmonie (Leeuwarden), Theater a/h Vrijthof (Maastricht), Lux (Nijmegen), Huis aan de Werf (Utrecht), Stadsschouwburg Odeon (Zwolle)

CREDITS

concept en productie
VICTORIA i.s.m De Koe
regie
Frank Van Passel en Peter Van den Eede
scenario
Paul Mennes
uitvoerenden
Lies Pauwels, Gène Bervoets, Stefan Perceval, Sien Eggers, Bruno Vandenbroek, Josse De Pauw, Damiaan De Schrijver, An De Wilde, Nand Buyl, Pieter Embrechts, Frank Focketeyn, Armand Pien, Barbara Sarafian, Lucas Smolders, Dina Tersage e.a.
productie
Victoria
coproductie
Holland Festival