Fred Frith, Huib Emmer en Steve Mackey

Radio Kamer Orkest / Electric Guitar Now

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Radio Kamer Orkest, onder leiding van de Hongaarse componist en dirigent Peter Eötvös, brengt drie composities die in opdracht van de NPS geschreven. De Nederlandse componist Willem Jeths, die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld als iemand met een zeer fijn gevoel voor instrumentatie in orkeststukken, schrijft een werk waarbij de klankkleur van de elektrische gitaar bepalend zal zijn.

Componist en gitarist Huib Emmer schrijft een compositie voor ensemble LOOS (waar hij al vele jaren gitaar speelt) en het Radio Kamer Orkest; een unieke samenwerking tussen een ensemble voor nieuwe muziek en een klassiek orkest. Fred Frith, elektrisch gitarist die al tijdens zijn leven legendarisch is, komt eveneens met nieuw gecomponeerd werk!

Tenslotte brengt het Radio Kamer Orkest de compositie Deal van Steve Mackey, voor elektrische gitaar en kamerorkest, met medewerking van drummer Ray Dillard en Steve Mackey als solist.

CREDITS

coproductie
NPS en Holland Festival
compositie
Huib Emmer, Steve Mackey, Fred Frith, Willem Jeths
musici
Ray Dillard (drums), Fred Frith (elektrische gitaar), Steve Mackey (elektrische gitaar); LOOS: Peter van Bergen (saxofoon), Gerard Bouwhuis (piano), Johan Faber (slagwerk), Patricio Wang (elektrische gitaar), Huib Emmer (live electronics) en live video door Remco Schuurbiers
orkest
Radio Kamer Orkest
dirigent
Peter Eötvös
techniek
Paul Jeukendrup