Bitches Brew / Tacoma Narrows

Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Anne Teresa De Keersmaeker heeft in haar choreografieën al met veel verschillende soorten muziek gewerkt; klassiek, hedendaags, volksmuziek, stukken voor grote en voor kleine bezettingen, vocaal en instrumentaal… al dan niet live op het podium gespeeld. “Van alle kunsten is de muziek in mijn leven het belangrijkst”, zei ze ooit. In 2000 werkte ze voor In real time voor het eerst met jazzmuziek, live gespeeld door Aka Moon. Dit experiment vroeg om een vervolg.

Daarom creëert De Keersmaeker nu voor haar hele gezelschap een voorstelling op muziek van de klassieker uit de jazzwereld; Miles Davis (Bitches Brew, 1969-70). Bijzonder is dat bij het tot stand komen van de choreografie, geïnspireerd door de praktijk van de jazz, veel ruimte wordt vrijgemaakt voor improvisatie; een nieuwe factor in het werk van De Keersmaeker.

Credits

choreografie
Anne Teresa De Keersmaeker
dans en creatie
Beniamin Boar, Marta Coronado, Fumiyo Ikeda, Cynthia Loemij, Elisaveta Penkova, Salva Sanchis, Taka Shamoto, Igor Shyshko, Clinton Stringer, Julia Sugranyes, Johan Thelander, Rosalba Torres Guerrero, Jakub Truszkowski
muziek
Miles Davis e.a.
decor
Jan Versweyveld
kostuums
An d’Huys
productie
Rosas en De Munt (Brussel)
coproductie
Théâtre de la Ville, Parijs / Opéra de Rouen