wereldpremière

Gustav Mahler Liederen

Uri Caine, Gustav mahler

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

In een eerder project rond de componist Gustav Mahler slaagde Uri Caine erin de gekwelde psyche van Mahler, die uit zijn werken spreekt en die symbool staat voor  het eeuwenlang lijden van het joodse volk, weer te geven met elementen uit de klezmer, hardbop, rock, soul, samba en funk. Speciaal voor het Holland Festival heeft Caine de Gustav Mahler Liederen gecomponeerd. Met Caine aan de pinao en verder strijkers, blazers, percussie, dj Olive en het Kettwicher Bach Ensemble. De zang is van Barbara Walker, Aaron Benoussan en Josef Bierbichler. 

achtergrondinformatie

Er zijn niet veel hedendaagse componisten die er zo goed in slagen een brug te slaan tussen klassieke en hedendaagse muziek als de New Yorkse componist/pianist Uri Caine. Caine's muzikale wortels 

liggen diep in de Amerikaanse jazz. Daarnaast is hij gefascineerd door de muziek van grote Europese componisten als Bach, Schumann, Wagner en Mahler. De door sommige critici als 'geniaal' betitelde musicus treedt op met vier concerten in het Holland Festival. 

Meer

Credits

muziek
Uri Caine
koor
Kettwicher Bach Ensemble
zang
Aaron Bensoussan, Josef Bierbichler, Barbara Walker
dj
DJ Olive
drums
Jim Black
piano
Uri Caine
viool
Joyce Hammann
rietblazer
Chris Speed
trompet
Ralph Alessi
contrabas
Drew Gress
tot stand gekomen met steun van
Audi