Aatt enen tionon

Boris Charmatz

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het nog jonge oeuvre van Charmatz is een aanhoudend en diepgavend onderzoek naar het wezen van de dans. In Aatt enen tionon (spreek uit als het Franse: 'Attention') ontneemt hij de dansers zoveel mogelijk van de verworven en aangeleerde zekerheden. De dansers hebben onderling geen contact. Hun bewegingsvrijheid is beperkt tot de verdiepingen van een metalen toren. Hun lichamen zijn naakt, op een T-shirt na. Hun bewegingen worden niet door muziek, maar door een stem ondersteund. Het publiek loopt om de toren heen. Het gevolg is revolutionair, radicaal bewegingstheater. 

achtergrondinformatie

De jonge Franse choreograaf en danser Boris Charmatz representeert het postmodernisme in de dans. Opgeleid aan de École de Danse de l'Opéra de Paris stelt Charmatz zich en doel de 

dans een nieuw perspectief te geven, vooral in relatie tot de beeldende kunstvormen. Dit heeft geleid tot een aantal activiteiten: thematische sessies (over licht, beeldende kunst), de realisatie van films en choreografieën, de productie en organisatie van tentoonstellingen (Statuts) en de organisatie van werkplaatsen voor reflectie, kritiek en ontmoeting (o.a. Facultés).

meer

Credits

choreografie
Boris Charmatz
dans
Boris Charmatz, Julia Cima, Vincent Druguet
lichtontwerp
Yves Godin
geluid
Olivier Renouf, Hubertus Biermann
muziek
P.J. Harvey
technische leiding
Henri-Emmanuel Doublier
productie
EDNA
coproductie
La Ferme du Buisson, La Halle aux Grains, Les Hivernales de Danse d'Avignon, La Bâtie-Festival de Genève