A guy called Gerald ft. Louise Rhodes

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Een avond drum 'n bass en hip hop in Paradiso. Vier topacts van het trendy Duitse platenlabel STUD!O K7 treden er op: A Guy called Gerald ft. Louise Rhodes, DJ Stefan Strüver, Funkstörung en Terranova.

Het is voor de eerste keer dat Gerald - Voodoo Ray -  Simpson, die zijn nieuwe cd Essence komt promoten, in Europa met een live band optreedt. In zijn band zitten onder meer bassist Giannia en Louise Rhodes van Lamb. De tweede live act is het duo Funkstörung dat veel werk laat horen van de cd Appetite for Distruction en steun krijgt van een rapper/breakdancer. Slotact van de avond is het Berlijnse DJ-duo Kaos & Fetisch a.k.a. Terranova. Zij hebben op het moment een loungehit met Chase The Blues van hun laatste cd Close the Door.

De meest recente artiest die Stud!O K7 contracteerde is singer/songwriter Beth Hirsch, bekend van Airs Moon Safari. Het Duitse label vertegenwoordigt onder meer Kruder Orchestra en Tosca en brengt de lucratieve DJ Kicks-serie uit. Met zijn trendy artiesten en vernieuwende producenten is het een van de belangrijkste platenmaatschappijen van het moment.