Plage tattoo/circumstances

Zita Swoon

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

I Paint Pictures On A Wedding Dress, kreeg lovende recensies. Pure Magie schreef OOR. Voor de leden van Zita Swoon - Stef Kamil Carlens, Aarich Jespers en Bjorn Eriksson - vormt muziek echter slechts één van de artistieke uitlaatkleppen. Op het festival presenteren ze Plage Tattoo/Circumstances, waarin zij onder meer dansen met Tamayo Okano en choreograaf Koen Augustijnen.

Biografie

Zita Swoon, de groep rond boegbeeld Stef Kamil Carlens, maakte met de cd I Paint Pictures on a Wedding Dress een album vol tegenstrijdigheden. Frivool en weerbarstig, toegankelijk en grillig, in stijl varierend van disco, funk en glamrock tot broze blues. Die veelzijdigheid uit zich ook in de bezigheden en interesses van Carlens en zijn collega's Aarich Jespers en Bjorn Eriksson, die zich uitstrekken van muziek naar schilderkunst, dans, theater, cinema en strips. Het is daarom niet verwonderlijk dat het Holland Festival hen verzocht een muziektheaterproductie te maken.
Voor Plage Tattoo/Circumstances werkten de Zita Swoon-leden samen met de Vlaamse choreograaf Koen Augustijnenm, van wie zij in 1996 Kermis in de hel zagen. 'Nog nooit zag ik zoveel emotie op een podium!', zei Stef Kamil Carlens over de dansvoorstelling. 'Een nieuw soort theater openbaarde zich aan mij en daaraan wilde ik heel graag meewerken.' Koen Augustijnen is choreograaf en danser van Les Ballets C de la B, waar hij in 1997 de japanse danseres Tamayo Okano regisseerde. Ook zij  neemt deel aan Plage Tattoo/Circumstances, dat grotendeels op basis van improvisaties tot stand kwam. Dans, theater en nieuwe(!) muziek van Zita Swoon; als dat geen goesting oplevert.