Sugar & Spice

Skiffle Bunch Steel Band, La Familia Cuayo

Muziek uit de Cariben

Skiffle Bunch Steel Band/La Familia Cuayo

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Sugar & Spice wordt op donderdag 12 juni officieel geopend met ene lezing over het geheim van de Caribische cultuur door Cariben-specialist prof. Baud, voorafgegaan door een gratis concert op het beursplein door de dertien steelpan-spelers van de Skiffle Bunch Steelband uit Trinidad. Daarnaast speelt de befaamde familie Cuayo uit Cuba met haar draaiorgel op verschillende Amsterdamse locaties. De Skiffle Bunch Steelband (dè soca-band bij uitstek – maar men deinst niet terug voor een Bach-arrangement op steelpan) begeleidt zanger/gitarist Shadow, die in Trinidad furore maakt als de koning van de oude calypso-stijl. De avond wordt afgesloten door een dansfeest met muziek van de Skiffle Band en het Cuaya-draaiorgel, dat in Cuba de functie heeft van een poor man’s orchestra.

Achtergrondinformatie

Caribische muziek van zich in Nederland in een grote populariteit verheugen. De aanstekelijke virtuositeit en de spannende muzikale mix van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse, Europese en Noord-Amerikaanse invloeden slaat bijzonder aan bij het veelkleurige Nederlandse muziekpubliek.  

Sugar & Spice legt zeven avonden lang muzikale verbanden tussen heden en verleden en gaat op zoek naar oorsprong en ontwikkeling van dit rijke Caribische erfgoed. Elke avond staat één land en één oorspronkelijke muziekstijl centraal. Een aantal programma’s wordt ingeleid door kenners op het gebied van Caribische muziek.

-

Een productie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in samenwerking met het Holland Festival.

Credits

muziek, uitvoering
Skiffle Bunch Steelband, La Familie Cauyo