Dansvoorstelling over ‘de schreeuw naar eten’

Alfabet Soep

De Meekers

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

'Alphabet soup' is in Amerika een bekende lunchmaaltijd voor kinderen, een tomatensoep met letternoedels, waarvan je op je lepel een woord kunt vormen. Ook refereert de titel aan een bekende film van de Marx Brothers: Duck soup.

Achtergrondinformatie

Alfabet soep is een aaneenschakeling van korte 'verhalen' die één ding gemeen hebben: voedsel en eten. Eén van de eerste dingen die we doen als we geboren zijn, is schreeuwen om melk! We herhalen deze schreeuw voortdurend in ons verdere leven, zij het op steeds weer andere wijze, tot aan onze dood toe. Alfabet soep zoekt naar de humor van deze menselijke handelwijze, neemt haar magie weg en onderzoekt alle mogelijke varianten op het thema voedsel/eten: van vrienden maken tot oorlog voeren, van zelf eten tot voor iemand anders dienen als eten, van niets te eten hebben tot te veel hebben, van niet krijgen wat je wilt tot iets moeten eten wat je niet lust. Problemen die ook aan de orde komen: Wat kan ik allemaal doen met spaghetti? Wat doe ik wanneer mijn sandwich ineens terugpraat?!

Credits

uitvoering
De Meekers
dans
Jim Barnard, Andreas Denk, Hildegard Draayer, Torsten Konrad, Jordi Puigdefábregas, Benedetta Reuter, Gloria Sardá, Silvia Sant Funk
choreografie
Ana Teixidó, Arthur Rosenfeld
decor
Edwin Kolpa
kostuums
Marianne Strategier
productie
The Meekers, Holland Festival