Muziek en dans uit de Pacific

performers van Sepik Rivier, Melpa, Trobriand Eilanden

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Een gezelschap van 60 muzikanten en dansers afkomstig uit 2 regio's in Papoea Nieuw Guinea en van de Trobriand Eilanden presenteren een indrukwekkend programma met traditionele muziek en dans.

Trobriand eilanden 30 Performers zullen onder andere een eigen versie van het cricket laten zien. Een fascinerende mengeling van traditionele melodieën en dansen met het spel zoals ooit geleerd van de Britse en Australische kolonisten. Het spel begeleidt nog steeds dorpsfeesten na succesvolle yam-oogsten.

Sepik rivier Vijftien performers, onder wie traditionele drummers en dansers, twee als krokodillen vermomde figuren en muzikanten met lange Sepik fluiten brengen muziek en dans uit Kambaramba, een dorpje aan de Sepik-rivier.

De Melpa Deze groep uit de Centrale Hooglanden staat bekend om haar prachtige lichaamsbeschilderingen, kostuums en hoofdtooien van paradijsvogelveren. De Melpa zullen een gevarieerd programma van liefdesrituelen en verleidingsdansen brengen en aspecten van de beroemde Sing Sing dans laten zien.

CREDITS

In samenwerking met Extra European Arts Committee en Cultural Cooperation London