New Demons

Lalala Human Steps

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Spottend met de zwaartekracht en met een ongelooflijke lichaamsbeheersing geven de smakelijk uitziende dansers van Lalala Human Steps zichzelf en het publiek ervan langs in Edouard Locks New Demons. Een Nederlandse premiere gedanst op een live uitgevoerde mengeling van Indiase muziek en elektronisch versterkte hardrock.

Biografie

Het gezelschap Lalala Human Steps werd in 1980 in Montreal opgericht door Edouard Lock. De groep maakte tournees over de gehele wereld en nam daarbij deel aan vrijwel alle grote festivals. De persstemmen en de publieke reacties waren bijna zonder uitzondering overweldigend te noemen. Locks originele en uitzonderlijke talent als choreograaf werd bekroond met de Bessie Award voor een van de beste dansproducties van New York in het seizoen 85/86. In 1985 was deze productie, Human Seks, eveneens te zien in het Holland Festival.

Met ongebreidelde energie en totale inzet voeren de dansers complexe en op enorme snelheid voorgeschreven danspatronen uit. Onderbroken door korte interacties van de choreograaf veranderen de duo’s, trio’s en kwartetten onze opvatting van hetgeen mogelijk is.
Lock heeft zich met zijn werk geschaard in de rij van de meest vooraanstaande choreografen op het gebied van de internationale hedendaagse dans.

Credits

choreografie
Edouard Lock
dans
Marc Béland, Louise Lecavallier, Francine Liboiron, Edouard Lock, Donald Weikert
balletmeester
Renald Rabu
muziek
West India Company, René Despers, Olle Romo
geluiden
Janitors Animated
teksten
Edouard Lock
gitaar
Alain Bertrand
zanger
Priya Khajuria
licht
Timothy Crack
technische leiding
Jim Roe
assistent stage manager
Philippe Hébert
geluidstechniek
Denis Deslisle, Alain Tassé
projectie
Timothy Crack
requisieten
Manon Desmarais, Luc Dussault, Richard Gravel, Denis Larose
algehele leiding
Mark Hammond
bedrijfsleiding
Jillian MacDonald
exclusieve vertegenwoordiging
Skalkogiannis
Europese coördinatie
Hans de Weers/Linda Lodeizen