Reich

Schönberg Ensemble, Slagwerkgroep Den Haag, BBC-Singers

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Het Holland Festival besteedt dit jaar uitvoerige aandacht aan de Verenigde Staten: aanleiding om de Amerikaanse pioniers op muziekgebied te presenteren, zowel van de oudere als jongere generaties. Het programma beidt een selectie uit baanbrekende en gloednieuwe werken van - op muziekgebied - Amerikaanse pioniers.

Programma

Steve Reich - The Desert Music (1985)

Steve Reich - Tehillim (1981)

Achtergrondinformatie

De minimal music van Steve Reich, een oude bekende van het Holland Festival, behoeft nauwelijks introductie. Voor de eerste keer worden Tehillim uit 1981 en The Desert Music uit 1983 door een Nederlands­Engelse bezetting uitgevoerd. In plaats van het gebruikelijke ensemble van Steve Reich zelf, zullen dit keer het Schönberg Ensemble, de Slagwerkgroep Den Haag en de BBC-Singers voor de bekende sensatie van een Reich-concert zorgen. De componist zal zelf de klankregie verzorgen. Een dergelijke samenwerking staat garant voor een unieke gebeurtenis die niet gemist mag worden.

Credits

muziek, klankregie
Steve Reich
uitvoering
Schönberg Ensemble, Slagwerkgroep Den Haag, BBC Singers
dirigent
Reinbert de Leeuw
solisten
Claron McFadden (sopraan), Marjanne Kweksilber (mezzo-sopraan), Yvonne Benschop (mezzo-sopraan), Ananda Goud (mezzo-sopraan)
techniek
Gidius Noordman, Dick Lucas