Pudique Acide

De Hexe Production

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Mathilde Mannier en Jean-Francois Duroure, oprichters van De Hexe Production, zorgden bij hun eerste optreden in Frankrijk voor een ware sensatie (Monnier en Duroure hebben ons in twee korte choreografieën laten zien wat eigentijdse dans kan en moet zijn: intelligent, nieuw geïnspireerd, fraai ondanks de vermetelheid van de getoonde beelden- subliem gedanst, Le Monde).

Deze twee dansers maakten in 1984 hun eerste gezamenlijke choreografie in New York: Pudique Acide. Een jaar later creëerden zij in Denemarken een tweede ballet; Extasis.

Achtergrondinformatie

Deze twee choreografieën maken deel uit van het eerste programma dat De Hexe in dit Holland Festival brengt. 'Pudique Acide' is gemaakt als reactie op de huidige dansontwikkeling in de Verenigde Staten. 'Extasis' is een geraffineerd vervolg op 'Pudique Acide'. In beide balletten wordt door de verbinding van aan elkaar wezensvreemde elementen een nieuwe, bizarre werkelijkheid gecreëerd. De geniale compositie en de intensiteit van de bewegingen maken deze choreografieën tot een opwindende theaterbeleving.

Credits

choreografie
Jean-François Duroure en Mathilde Monnier
muziek
Kurt Weill (Pudique Acide, Extasis), Bernhard Hermann (Extasis)
uitvoering
De Hexe Production
licht
Eric Wurtz