Linie-1

Grips Theater, Volker Ludwig

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

In deze rock-musical maken we kennis met een meisje uit de provincie dat in Berlijn op zoek is naar haar vriend en droomprins, een rockzanger

Achtergrondinformatie

Tijdens haar tocht met Linie 1 van de Berlijnse metro, die begint bij Bahnhof Zoo (hetzelfde station waar Christiane F. aan geld voor haar heroïneverslaving probeerde te komen), ontmoet zij allerlei figuren die een wereldstad zoal bevolken. Haar medepassagiers: prostituées, junkies, Nazi-aanhangers, punks, travestieten, oude mensen, Turken en Tamils, maken haar duidelijk wat het betekent om te leven in een stads-jungle. In dit moderne sprookje blijkt de prins uiteindelijk toch niet de ware.

De schrijver Volkar Ludwig schetst niet alleen een duidelijk en vaak ook humoristisch beeld van de Berlijnse 'ondergrondse', maar plaatst het geheel tevens in een politieke context. Door de kwaliteit van de acteurs en actrices, en niet te vergeten de rockband 'No Ticket' is deze musical uitgegroeid tot een wervelende show die zich kan meten met de beste Amerikaanse rockmusical.

Credits

muziek
Volker Ludwig
uitvoering
Grips Theater, Birger Heymann en de rockband ‘No Ticket’
regie
Wolfgang Kolneder
choreografie
Nerva Howard
decor
Mathias Fischer-Dieskau
kostuums
Yabara & Co