Franse dans

Aujourd'hui Simon

Compagnie Dominique Bagouet

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Dat de bloei van de Franse dans zich ook buiten Parijs op vaak éclatante wijze manifesteert bewijst het Centre chorégraphique National de Montpellier. In 1980 vestigde de danser/choreograaf Dominique Bagouet zich in deze Zuid-Franse stad om op uitnodiging van de autoriteiten dit choreografische centrum te leiden. Bagouet had toen zijn sporen als choreograaf reeds verdiend. Verscheidene keren won hij prijzen op het Concours International van Bagnolet (1976 en 1977) en was hij een veelgevraagd choreograaf bij verschillende gezelschappen waaronder Le Groupe de Recherche Chorégraphique de l’Opéra de Paris, waar overigens ook in 1986 weer een creatie van Bagouet in première zal gaan.

In het Holland Festival zal het gezelschap van Bagouet twee werken presenteren: Aujourd’hui Simon (1985) van danser/choreograaf Michel Kelemenis en Bagouets Le Crawl de Lucien, dat hij in 1985 maakt eter gelegenheid van het Festival International Montpellier Danse.

Programma

Aujourd'hui Simon

Choreografie: Michel Kelemenis

 

Le Crawl de Lucien

Choreografie: Dominique Bagouet. Muziek: Gilles Grand

Credits

uitvoering
Compagnie Dominique Bagouet, Montpellier
choreografie
Michel Kelemenis (Aujourd'hui Simon), Dominique Bagouet (Le Crawl de Lucien)
geluidsmontage
CANOPE
kostuums
Hélène Dumont
belichting
Christian Halkin
assistentie
Nicolle Raulin
technische leiding
Christian Halkin
dans
Claire Chance, Cathérine Legrand, Sonia Onckelinx, Jean Pierre Alvarez, Michel Kelemenis, Sarah Charrier, Dominique Bagouet