Workshop Indiaanse kunsttechnieken

voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Dit is een voorstelling uit het archief van Holland Festival

Woensdag 5 en zaterdag 8 juni geven enkele Canadese kunstenaars van Indiaanse afkomst workshops Indiaanse kunsttechnieken. In de workshops zeggen zij in het kort iets over de manier waarop zij hun materiaal gebruiken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag.

Woensdag 5 juni verzorgen David General, een Oneida Indiaan en Cliffort Maracle, een Mohawk, elk een workshop. In de workshop van David General gaat het om het gebruik van vormen en ruimte. Het thema van de workshop van Clifford Maracle is: schilder- en beeldhouwwerk.
Zaterdag 8 juni geven drie kunstenaars een workshop: Robert Houle, een Saulteaux Indiaan, Tom Hill, een Seneca Indiaan en Carl Beam, een Ojibway Indiaan. Met Robert Houle gaan de kinderen een voorstelling maken van een Indiaanse mythe. Het thema van de workshops van Tom Hill en Carl Beam staat op dit moment nog niet vast.

Bij de workshops worden videoprogramma’s vertoond die een beeld geven van de wijze waarop Indiaanse kunstenaars kunstvoorwerpen maken. Bij elke workshop zijn twee assistenten aanwezig, die de kinderen helpen en het Engels voor hen vertalen.

Credits

door
David General, Cliffort Maracle, Robert Houle, Tom Hill, Carl Beam